I hvert fald ifølge forfatterne til en ny undersøgelse, der foreslår folk at dyrke vægttræning som en del af den sunde livsstilsændring, i stedet for primært at fokusere på vægttab.
For ifølge forskerne fra David Geffen School of Medicine på UCLA er opretholdelse af et højt niveau af muskelmasse nøglen til at leve et længere liv, uanset en persons niveau af fedtmasse.

Deres nye forskningsanalyse, offentliggjort i American Journal of Cardiology – påviste, at patienter med hjerte-kar-sygdomme, der havde en høj muskelmasse og lav fedtprocent har en lavere dødelighedsrisiko end patienter med anden kropssammensætning. Og de tilføjede, at høj muskelmasse var den vigtigste faktor.

Forskerne undersøgte data fra den amerikanske National Sundhed og Ernærings undersøgelse fra 1999-2004 af 6.451 patienter med hjertekarsygdomme.
Resultaterne understreger vigtigheden af at opretholde muskelmasse, snarere end at fokusere på vægttab for at forlænge livet, selv hos mennesker, der har en højere risiko for hjertekarsygdom. Forskerne foreslår, at læger opfordrer deres patienter til at dyrke styrketræning som en del af sunde livsstilsændringer, snarere end primært at fokusere på vægttab.

Forskningen tjener til yderligere at understrege betydningen af motion i forhold til aldring og bygger videre på en nylig undersøgelse, der viste regelmæssig styrketræning er nøglen til at undgå en for tidlig død.