løb med hundLigesom vi mennesker har godt af motion, så er det også godt for vores firbenede venner at blive rørt regelmæssigt – både fysisk men også psykisk.

For de fleste kæledyr er motion rent ud sagt essentielt for et godt liv. De har ofte brug for at røre sig langt mere, end de får mulighed for. Dyrene kommer til kede sig og bliver frustrerede, hvis de ikke bliver aktiveret. Det kan resultere i en irriterende eller direkte destruktiv adfærd. Såsom graven, gøen og tyggen i ting. Fedme blandt kæledyr bliver også et mere og mere kendt fænomen hos landets dyrlæger. En anden fordel ved at motionere sammen med dit kæledyr er, at I etablerer et nært og loyalt bånd.

Al den tid du bruger sammen med dit kæledyr er en investering i uforbeholden kærlighed og loyalitet. Derfor er det både vigtigt og meget givende at sørge for, at regelmæssig aktivitet er en integreret del af din og din hunds rutine. Husk at vælge en træningsform, der passer til den pågældende race. Spørg eventuelt din dyrlæge til råds, især hvis dit kæledyr er oppe i årene eller allerede nu har fedme eller andre helbredsmæssige problemer.