shutterstock_100144160 kopiMotion og vægttab er som regel to ting, der hænger sammen, men det er ikke altid tilfældet. Det er derfor vigtigt, at du ikke tror, du automatisk opnår et vægttab ved at dyrke motion. Det kan være en hjælp, ligesom kosttilskud kan være en hjælp til at komme i bedre fysisk form, men uden træning hjælper kosttilskud ikke meget.

Motion og vægttab for utrænede

Dyrker du ikke meget sport, kan du ved at dyrke mere motion opnå et vægttab. Du kan såmænd også opnå et vægttab ved motion, selvom du i forvejen er trænet, men er du utrænet, vil effekten komme lettere.

Motion og vægttab for en utrænet fungerer helt ekstremt. Så snart du begynder at løbetræne eller dyrke hvilken som helst anden form for sport, hvor du får pulsen i vejret, vil du opleve et vægttab ved motion.

Det skyldes simpelthen, at din krop ikke er vant til at dyrke motion, og vægttab kommer derfor helt af sig selv. Du forbrænder ganske enkelt meget mere.

Motion og vægttab for trænede

Er du en trænet, der ønsker et vægttab, kan du også her få hjælp fra motionen. Din effekt vil ikke blive lige så stor som den utrænede, men det skal ikke holde dig fra at kombinere motion og vægttab. Motion og vægttab spiller nemlig utrolig godt sammen. Jo mere motion du dyrker, desto større vægttab kan du opnå.

Mere motion = mere mad

Vil du tabe dig, kan du gøre det på i alt 3 forskellige måder.

1. Du spiser mindre og dyrker samme mængde motion.
2. Du spiser det samme og dyrker mere motion.
3. Du spiser mindre og dyrker mere motion.

Den fornuftige måde at kombinere motion og vægttab er, at spise det samme og dyrke mere motion. Da vil du opnå et fint vægttab på en fornuftig måde. Men pas på: Når du dyrker mere motion, vil du blive mere sulten, hvilket vil være en trussel for dit vægttab.

Derfor skal du have styr på, hvor meget du spiser, inden du går i gang med at dyrke motion, så du kan opnå størst vægttab.

Ekstremer inden for motion og vægttab

En anden trussel er ekstremer. Det er en dårlig ide, at dyrke mere motion og spise mindre. Du skal ikke være ekstrem, det kommer kun til at gå ud over dig selv. Dyrker du pludselig mere motion, kræver din krop mere energi, og du skal derfor ikke presse kroppen mere end nødvendigt.

Læs om firemotivationstips til vægttab her.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.