chokoladeSå er der igen godt nyt til alle chokoladeelskere. Et amerikansk forskningsprojekt har vist, at små stykker rigtig mørk chokolade kan være med til at forebygge forstoppede blodårer. Det skyldes, at kakaoplanten indeholder rige mængder af antioxidanten flavonoid, der stimulerer de vitale celler, der sidder på indersiden af blodkarrene.

I undersøgelsen, der er foretaget af Yale Prevention Research Center i Connecticut, deltog 45 raske personer med et BMI på 25-35. Deltagerne blev delt op i 3 grupper, der i 6 uger fik 225 gr. mørk chokolade enten med sukker, uden sukker eller som placebo. Undervejs blev deres blodkars cellefunktioner testet ved hjælp af ultralyd.

Resultatet var, at de personer, der havde fået chokolade uden sukker, havde forbedret deres blodkarudvidelse med 2.4%. Og den gruppe, der havde fået chokolade med sukker, havde forbedret deres og blodkarudvidelse med 1,5%. Derimod så man blodkarudvidelsen var blevet forringet med 0,8% hos den gruppe, der havde fået placebo.

Mørk chokolade har således en markant effekt på blodkarudvidelsen og kan være med til at forebygge blodpropper. Det betyder dog ikke, understreger forskerne, at man skal til at spise mørk chokolade morgen, middag og aften, hvis man gerne vil af med sin åreforkalkning.