Chokoladespisere kan ruste sig med endnu en god undskyldning for at pleje deres søde last.

Et mindre forskningsprojekt iværksat af forskere ved det amerikanske Yale Prevention Research Center er kommet frem til, at indtagelse af chokolade styrker blodomløbet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Konklusionen bygger på et forsøg med 45 personer, der over seks uger blev givet en daglig dosis på 225 gram af enten mørk chokolade uden sukker, mørk chokolade med sukker eller et placebo-produkt.

Efter forsøgsperioden målte forskerne på en bestemt overarms-ateries evne til at udvide og trække sig sammen, hvilket bidrager til at styrke blodomløbet.

De testpersoner, der fik sukkerfri mørk chokolade, oplevede i gennemsnit en 2,4 pct. forbedring af blodårens funktionsdygtighed. Den sukkerholdige mørke chokolade gav en forbedring på 1,5 pct., mens gruppen, der fik et uvirksomt placebo-produkt, oplevede en 0,8 pct. tilbagegang.

Ifølge en af undersøgelsens ophavsmænd, Dr. Valentine Yanchou Njike, var der således en signifikant forbedring af blodårens evne til at føre blodet rundt i kroppen i forbindelse med indtagelse af mørk chokolade.

Han erkender dog, at en mere omfattende og tilbundsgående undersøgelse er nødvendig, hvis konklusionerne skal ophøjes til videnskabelig fakta.

Dog lægger resultatet sig tæt op ad mange andre forskningsprojekter, der på forskellig vis indikerer positive effekter ved mørk chokolade.

Kilde: jp.dk