Ny engelsk forskning påviser at når folk går på slankekur, er den mentale tilgang ikke stærk nok, og derfor vil de fleste tage alle kiloene på igen.

Mindre end 10% af de 12 millioner Englændere, der hvert år går på slankekur har reel succes med at tabe sig. De fleste tager alle kiloene på igen inden for et år.

I England har man lavet en omfattende undersøgelse, over en periode på 55 år. Den viser at når først kiloene har sat sig er der næsten ingen, der vender tilbage til deres idealvægt.

Den store nationale undersøgelse,der er udført af “the Medical Research Council”, fulgte 5.362 mænd og kvinder fra de blev født i 1946 og 20.000 andre forsøgsdeltagende, født i 1958. Man kontrollerede vægt, blodtryk og livsstil.

Rebecca Hardy fra komiteen siger, ”Begge grupper begyndte at tage på i 80’erne og har siden øget deres vægt gennem livet. Mænd tager løbende og regelmæssigt på gennem hele livet, mens kvinderne starter langsomt og tager så enormt meget på, på kort tid fra de er midt i trediverne. Når først de er overvægtige fortsætter kiloene bare med at komme på, det er sjældent det går den anden vej”.

Undersøgelsen viser dog, at det at gå på slankekur har sine fordele. Hvis man prøver at tabe sig spiser man også bedre og træner mere, hvilket fører til bedre kondi og et lavere blodtryk.

Ca. 6 ud af 10 voksne englændere er enten overvægtige eller fede, desværre er disse tal stigende.

Kilde: Medical News