At spise sund handler om 2 ting: vedholdenhed og kvalitet.

Forskning viser, at du skal spise hver anden eller tredje time, hvis du ønsker at holde din forbrænding oppe. Dermed skal du spise 5-6 måltider i løbet af dagen.

Det har vist sig, at mange der er i gang med at tabe sig, let kommer til at spise for lidt. 1000 er den mængde af kalorier kvinder aldrig må komme under i løbet af en dag. Hvis de kommer under 1000 kalorier, sættes kroppen i sultetilstand. For mænd er antallet 1400 kalorier.

Hvad kan du med fordel spise?

1 Ingefær

Ingefær indeholder capsaicin, siger Slayton, som er cand. scient i human ernæring. Derudover virker ingefær rigtig godt mod forkølelse, og i det hele taget virker det rensende for dit system. Slayton anbefaler, at du skærer et stykke frisk ingefær af, anbringer roden i en kop med kogende vand, lader det trække nogle minutter hvorefter du tilfører isterninger og drikker det som en te. Ingefær kan ligeledes tilføjes i smoothies eller i koldt vand sammen med citron. Det er super lækkert.

2 Chilifrugter

På grund af det høje indhold af caspacin, hæver chilifrugten din kropstemperatur og dit energiniveau, forklarer Slayton. ”Forskning har bevist, at det virker, men frugterne skal indtages i relativt store mængder, som mange mennesker ikke tåler,” understreger Slayton. Men lidt er bedre end ingenting. Derfor anbefales du at tilsætte cayenne peber på din mad eller skære jalapenos i skiver og tilføje dem i din salat. Krydret mad er godt – både for dit immunforsvar og for din sjæl.

3 Grapefrugt

Grapefrugt er længe blevet betragtet som mirakel mad, og det er måske ikke helt forkert. Et studie foretaget i 2006 hos Journal of Medical Food viste, at de forsøgspersoner som spiste ½ grapefrugt inden hvert måltid fik en gennemsnitlig vægtreduktion på 7 kilo på 12 uger. En af forskerne bag studiet peger på to mulige årsager til vægttabet: det kan skyldes, at grapefrugter i sig selv øger forbrændingen, men det kan ligeledes skyldes, at grapefrugter har et højt vandindhold.

4 Gulerødder

Gulerødder er endnu en nøgle til succes med forbrændingen. Sprøde gulerødder tager lang tid at tygge, så de giver en ”mental mæthed.” Ligeledes giver de dig masse af smag sammen med en hel masse vitamin a. En skål med 100 gram gulerødder ser ud af mere mad end en håndfuld chips, og derved kan du narre din hjerne til at tro, at den spiser mere, end den gør.

5 Æbler

Et æble om dagen. . . mere behøver vi vist ikke at skrive, vel? Vi ved ikke, om det med doktoren holder helt, men vi ved at et studie foretaget fornyeligt viste, at dem som spiste 1½ æble inden deres måltid ligeledes spiste 18 % mindre end dem, som ikke spiste æblet før måltidet. Æbler er både fulde af vand og fibre – to hovedelementer når vi taler om god forbrænding. Så hvis du ønsker en høj forbrænding, bør du spise et æble eller to mellem dine måltider.

6 Grovkiks

Hvis du er lækkersulten er grove kiks en fantastisk måde at stille sulten på. Kiks lugter ikke i tasken, også er de lette at transportere. Desto grovere kiksen er, desto bedre virker den for din krop. Hold ligeledes øje med kalorieindholdet, og vælg gerne en light udgave. Du kan eventuelt pimpe din kiks med en smule calcium rig fedtfattig smøre ost.

7 Groft brød

Groft er altid godt, også når vi taler om groft brød. Fibrene er altafgørende – det er nemlig dem, som giver dig en fornemmelse af at være mæt. De grove korn virker endnu bedre, hvis du spiser dem sammen med mad, som indeholder meget vand, eksempelvis suppe (se punkt nummer 10 på listen) Groft brød er ligeledes fantastisk, hvis du rister det, og spiser det sammen med en spsk. hjemmelavet peanutbutter, eller sammen med kalkun og grøntsager er det ligeledes en god kilde til forbrænding.