Massagen har i dag vundet stort indpas i mange menneskers hverdag. Både hos den enkelte motionist og sportsudøver, men også i mange virksomheder. Et stort antal firmaer har i de senere år etableret massage- og fitnessordninger som et personalegode for deres medarbejdere. De ansatte benytter sig af massage- og fitnessordningerne for at stresse af i en travl hverdag og få mere energi. Nogle forebygger eventuelle skader, der kan opstå ved dårlige, ensidige eller forkerte arbejdsstillinger – og andre fordi de har ondt i deres muskulatur ved f.eks. forkert og ensidig brug af computermus, eller fordi de ønsker at blive deres spændingshovedpine kvit. Resultatet er positivt. Tilfredse og glade medarbejdere, mere kropsbevidsthed, færre sygedage og større arbejdseffektivitet.

HVOR OFTE SKAL MAN HAVE MASSAGE
At få massage bare 5 minutter på hånden, i nakken, på armen eller i hovedbunden vil være en utrolig afslappende oplevelse og give en følelse af luksus, der skaber god kontakt mellem to mennesker. Massagens varighed vil altid afhænge af den enkeltes situation og behov og variere fra person til person. En behandling vil ofte vare 30-40 minutter, hvor der arbejdes med det specifikke problem og de dertilhørende muskelgrupper. Kroniske forløb bør behandles 2-4 gange ugentligt og akutte skader ca. hver anden dag i tæt dialog med modtageren. En massage kan også vare en til halvanden time, hvor hele kroppen arbejdes igennem.
Kombinationen af at massage er udført af kyndige hænder, gensidig tillid og en positiv erkendelse af, at man er medansvarlig for sin egen sundhed, er som udgangspunkt godt for ens fysiske og psykiske velvære.

MASSAGE
– virker smertelindrende på spændte muskler
– øger kroppens blodcirkulation med 5-10% under og efter massagen
– frigør affaldsstoffer
– opretholder muskelstyrke og muskelbalance
– giver øget smidighed og bevægelighed
– hjælper mod spændingshovedpine og søvnløshed

DER MÅ IKKE MASSERES
– på friske sportsskader og friske blodudtrædninger
– på kunstige blodkar og åreknuder
– på brækkede eller dårlig helede knogler
– ved blodpropper eller årebetændelse
– ved rødme varme og ømme hævelser