Magnesium er en afgørende komponent i hundredevis af kroppens mest vitale processer bl.a. celleopbygning.

Desværre viser studier, at en meget stor andel af den voksne befolkning i den vestlige verden lider af magnesiummangel. Det kan have mange negative konsekvenser for kroppen, særligt hvis du træner meget.

Magnesiummangel kan bl.a. føre til muskelkramper i forbindelse med træning eller om natten. Det kan også føre til stivhed i bindevæv og ligamenter.

Da magnesium kan være svært at optage gennem kosten, kan løsningen være at indtage mineralet gennem huden ved hjælp af salver og olie eller som badesalt.

Salven kan bruges over hele kroppen. Hvis du har tendens til ømhed eller kramper efter træning, kan du med fordel bruge salven på de berørte muskelgrupper.

Det kan tage lang tid at stabilisere kroppens magnesiumniveau. Ved jævnlig brug, kan du forvente forbedring indenfor 1-3 måneder.

Opskrift – Magnesiumsalve

100 g magnesium sulfat eller orate*
Ca. 2 dl vand
Ca. 1 dl (jomfru) mandelolie**
Ca. 1 dl (jomfru) kokosolie
8-12 dråber æterisk lavendelolie***

Smelt forsigtigt kokosolien og mandelolien i et vandbad. Sørg for at olien ikke kommer i direkte kontakt med varmekilden.

Fyld 100 g magnesium i en mellemstor skål. Tilsæt langsomt vand dråbe for dråbe under omrøring. Sørg for at al magnesium er helt opløst. Den nødvendige mængde vand kan variere, så måske skal du ikke bruge det hele, måske skal du tilsætte mere.

Tag olien af vandbadet og tilsæt den langsomt til magnesiumopløsningen under omrøring. Tilsæt lavendelolie, når massen er let afkølet og forsæt omrøringen til massen er helt jævn.

Salven kan opbevares 1-2 måneder i køleskabet.

*Der findes 9 forskellige primære typer magnesium. Deres optagelighed i den menneskelige krop er uhyre forskellig og varierer fra ca. 4% eller lavere til over 90%.

For optimal optagelighed skal muskelsalven indeholde magnesium orate eller magnesium sulfat. Den sidste type sælges i mange helsekostbutikker under navnet Epsom salt.

**Mandelolien kan udskiftes med olivenolie. Økologisk koldpresset jomfruolie sikrer, at du får den reneste basis for din magnesiumsalve.

***Adskillige videnskabelige studier har påvist, at lavendelolie virker beroligende og afslappende, men den kan udskiftes med andre æteriske olie med andre kvaliteter, hvis du foretrækker det.