shutterstock_120966544Her kan du læse om løbeprogram 5 km. Her på Fitnews.dk kan du finde mange løbeprogrammer, men hvilket løbeprogram er bedst til dig? I artiklen her kan du kort læse om de forskellige løbeprogrammer til 5 km, og finde ud af hvilket løbeprogram, der passer bedst til dig.

Løbeprogrammer på nettet

Generelt er der mange løbeprogrammer på nettet. Problemet med mange af de løbeprogrammer, der er på nettet, er, at de er hurtigt lavede og ikke gennemtænkte. Her på Fitnews.dk kan du finde løbeprogrammer til 5 km, der er velovervejede og afprøvede. Det er ikke tilfældige løbeprogrammer, du får fat i.

Løbeprogram 5 km på Fitnews.dk

Her på sitet har vi som sagt mange løbeprogrammer, du kan drage fordel af. Flere af løbeprogrammerne er komplette løbeprogrammer, som du blot skal følge. Andre løbeprogrammer er skabeloner, hvor du kan få inspiration til din løbetræning. Af komplette løbeprogrammer til 5 km har vi 3, der er meget populære:

1. Løbeprogram 5 km begynder

Løbeprogram 5 km begynder er et løbeprogram til dig, der aldrig har løbet 5 km før. Løbeprogrammet strækker sig over 8 uger, hvor du hurtigt kommer i gang. Du starter med at gå og løbe skiftevis og i sidste ende, vil du med løbeprogram 5 km begynde at være i stand til at løbe 5 km uden pauser.

Se løbeprogrammet her.

2. Løbeprogram 5 km let øvet

Løbeprogram 5 km let øvet er til dig, der kan løbe 5 km på 23 til 28 minutter. Du vil gerne løbe en hurtigere 5 km, og det kommer du let til ved at følge løbeprogram til 5 km let øvet. Du løbetræner cirka hver anden dag, og med hjælp fra lidt hård intervaltræning, får du dig hurtigt en bedre tid på 5 km.

Se løbeprogrammet her. 

3. Løbeprogram 5 km øvet

Løbeprogram 5 km øvet er til dig der i forvejen løber en hurtig 5 km. Løbeprogram til 5 km for øvede løbere kræver, at du løbetræner 5 gange i ugen over en periode. Din løbetræning vil være hård, men det bærer frugt. Også her er fokus på intervaltræning og generelt kvalitetstræning. Det er vejen frem.

Se løbeprogrammet her. 

Løbeprogrammer til 5 km

Ovenfor er nævnt de primære 3 løbeprogrammer til 5 km her på Fitnews.dk. Du kan også finde andre løbeprogrammer til 5 km ved at kigge lidt rundt på sitet. Derudover kan du finde inspiration til opbygning af løbeprogrammer og meget andet. Held og lykke med løbetræning og dit nye løbeprogram.

Du kan se alle vores løbeprogrammer her.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.