Af Morten Engsig Christensen

Så kom sneen og vi kan sagtens fortsætte med at løbe – læs dette og du er KLAR.

Løb på is og i sne er ikke en pestilæns for løbere, tvært imod. Vinterløb skal ses som en kærkommen variation der bl.a. styrker ankler og muskulatur i ben.

Går man få år tilbage var der ikke en brøkdel af det udstyr der i dag oversømmer løbemarkedet og man løb jo. Det kan altså lade sig gøre at holde formen ved lige uden de HELT store udgifter.

Spiky – et billigt must
Petzl har udviklet et overtrækssko til løb på sne og is. Skoen er forsynet med 6 småpigge der giver greb i det glatte underlag. De er rigtig gode og vil hjælpe enhver igennem vinteren.

High end eller….?
Sportsforretningerne bugner af high end-udstyr, der efter hver producents mening er det eneste der kan gøre at netop du overlever vinteren. Det er klart at man ikke skal negligere den kvalitet der i 9 ud af 10 tilfælde følger pris, men det er muligt at løbe vinteren over i udstyr der ikke koster det high end-producenterne forlanger for deres produkter.

Den billige løsning kontra den dyre
En billig løsning kan være at erhverve sig et par alm. løbetights sommer og forårsbrug. Dertil kan erhverve et billigt løbesæt, tiltænkt samme årstider. De to ovenpå hinanden skal nok holde dig varm. På overkroppen har jeg selv gennem mange løbet adskillige vinterkilometre, i de gamle bomuldstrøjer – langærmet såvel kortærmet og det har fungeret fint.

Den dyre løsning er simpel og det kræver bare et greb i lommen. Jeg har lige prøvet et Foremotionsæt fra adidas og det fungere RIGTIG godt. MEN det er også en noget dyrere løsning.

Tænker du på “the look”?
Den billige vil som oftest være forbundet med et meget neutralt look, hvilket mange foretrækker. Den dyre løsning kan være mere farverig i sin udstråling – behøver dog ikke at være det. Dette har sin ”pris”…….for nogen negativt, for andre positivt.

Valget er dit
Valget er naturligvis dit – der er fordele og ulemper ved alle løsninger og livet består jo af mange valg………og langt flere fravalg. Konklusion er dog at vejret ikke er nogen hindring.

GOD vinterløbetur.