Mange kvinder tør ikke holde op med at ryge, fordi de bange for at tage på i vægt. Primært fordi nikotin nedsætter appettiten og øger forbrændingen.

Men en ny meta-analyse (resultatet af flere undersøgelser) viser at kvinder der stopper med at ryge, samtidigt med at de modtager ernæringsvejledning er bedre i stand til at kontrollere deres vægt, samtidigt med at de har succes med at kvitte cigaretterne.

Resultat står i kontrast til mange nuværende anbefalinger, der siger at hvis man forsøger at gå på diæt samtidigt med at man forsøger at stoppe med at ryge, så går du udover chancerne for at kvitte tobakken.

“Kvinder der ryger, er oftet fanget imellem to problemstillingerR siger Bonnie Spring, der står bag undersøgelsen og som er professor i forebyggende medicin på The Northwestern University Feinberg School of MedicineT. Og fortsætter .De er bekymrede for deres helbred, men også for deres udseende – men det behøver de ikke være fremoverD.

.Tidligere antog, man at en person kun kunne ændre en dårlig vane af gangen. Men med denne undersøgelse, så ved vi at når det handler om rygning og diæt, så er der faktisk fordele forbundet med at ændre flere vaner på en gang siger T Spring.

Undersøgelsen viste resultaterne fra 2,233 rygere fordelt over 10 studier fra 1991 til 2007.

Undersøgelsen viste at blandt kvinder der modtog såvel hjælp omkring rygning, som vægtkontrol, så var 29 % flere istand til at kvitte røgen på kort sigt (tre måneder) og 23 % på lang sigt (fra 6 til 14 måneder), end blandt dem der kun modtog hjælp omkring rygestop. Ligeledes tog denne gruppe også mindre på under forløbet, end de kvinder der kun modtog hjælp omkring rygestop. Faktisk havde de i gennemsnit taget 1 kg mindre på kort sigt og 1,2 kg mindre på på lang sigt.

Kilde:Northwestern University