shutterstock_101738452 kopiVerdens nr. 1 – Armbøjninger

Skøn øvelse, der bl.a. træner bryst, biceps, triceps og mave. Der findes forskellige varianter som f.eks: Alm. Armbøjninger, lukkede armbøjninger (hænderne samlet) og en-arms armbøjninger.

Alle med varierende sværhedsgrad – alle øvelser er en evne man bør stræbe efter at kunne gøre med perfekt form.

Kropshævninger

Rå øvelse, der bl.a. træner dine ”vinger” biceps, forarme og grebsstyrke.

Øvelsen kan laves alle steder hvor du har mulighed for at hæve dig over jorden. På bagsiden af trapper, i et træ, på kanten af en altan (Her er det at foretrække at altanen er på 1.sal og ikke meget højere). Man kan også købe et fint stativ med indbygget ”kropshævning stang” hvilket jeg vil beskrive nærmere i en senere artikel

Mavebøjninger

Mavemusklerne kræver også opmærksomhed, idet de er broen imellem dine ben og brystmuskler. Min favorit maveøvelse er den såkaldte ”ben-hævningsøvelse” hvor du ligger fladt på ryggen med strakte ben og langsomt løfter dine ben op til vandret position og tilbage ned igen.

Squats

Dine ben og lår muskler er også vigtige. Den ultimative øvelse for benene med kropsvægt er pistol squats (Kig på youtube for demonstration). For at arbejde dig op til pistols, er det en god ide at starte med alm. Squats til du bliver godt træt af dem og derefter fortsætte med pistols squats mens du holder fast i en dørkarm og til sidst vil du være i stand til at lave fulde pistol squats i god form. Dette kræver dog meget øvelse især hvis du også er usmidig.

Håndstand

En populær øvelse for tiden er håndstandsarmbøjninger. Hvilket igen er dit mål for din træning, men ikke noget du vil være i stand til at kunne gøre i starten, som nybegynder.

Denne øvelse er rigtig godt for din skuldre, håndled og triceps. Du kan starte med frogstand (søg på youtube) og så arbejde dog op til at kunne stå på hænder i ca. 2-4 minutter ad gangen. Herefter kan du langsomt forsøge dig med håndstandsarmbøjninger. Igen en rigtig svær øvelse at mestre, men rigtig fedt at blære sig med når man kan.

Hvis du laver disse øvelser 2-3 gange ugentligt er du garanteret at få rigtig gode resultater. Du vil ikke nødvendigvis blive lige så stor som pumperne i centeret, men din krop vil være meget mere adræt, smidig og efter min mening mere naturlig smuk at se på.

Senere vil jeg skrive en artikel om mit nuværende træningsprogram i hjemmet og skabeloner til programmer der vil passe til dig.

Hvis du begynder på disse øvelser træner du trods alt ligesom Spartanerne i det gamle Grækenland!

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.