Kreatin er et naturligt stof som findes i mennesker og i kød. Kreatin er en vigtig del i processen af at danne ATP, som er den energi muskler bruger når de arbejder. ATP er især vigtigt når det kommer til tungt og eksplosivt arbejde. Hvis du indtager kreatin i de rigtige mænder og på den rigtige måde, har forskning vist at de fleste bliver 5-10% stærkere og re

stituere hurtigere.

Skal man så vælge at bruge sine penge på kreatin? Og er det overhovedet pengene værd?

Mit råd til dig vil være følgende: Er du nybegyndere, så lad være med at bruge dine penge på kreatin. Kreatin tror jeg selv på en lang del af vejen også har meget med placebo effekten at gøre. Selvfølgelig har det en effekt, men det er ikke noget jeg vil mene nybegyndere har brug for.

Kreatin er for entusiaster der i forvejen har et godt træningsgrundlag og desuden har økonomien i orden. Træningsgrundlaget er vigtigt, da man på den måde kan se hvor stor en effekt har på en Ud fra effekten kan man bedømme om det er værd at fortsætte med. En erfaren person kan selv bedømme om det er pengene og besværet værd eller ej. En nybegynder der ikke har et ordentligt erfaringsgrundlag, vil ikke have en chance for at vide hvor god effekten er eller ej. Desuden hvis de alligevel mister motivationen et par dage efter, pga. ting som små resultater og utålmodighed, vil det være penge lige ud af vinduet.

Jeg vil ikke påstå at kreatin er en dårlig ting. Det er heller ikke farligt, da det højst giver luft i maven ved nogle bestemte former af kreatin. Det kan være en fordel for entusiasten eller den professionelle, nogle gange om året. En nybegynder har intet at bruge kreatin til efter min mening. En vitaminpille og evt. noget proteinpulver er maks. det en nybegynder skal rode med, medmindre de har for mange penge.

Har du nogen spørgsmål til omkring kreatin, så skriv endelig.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”