Videnskaben har i lang tid vist, at kvinder som har været i overgangsalderen, har en højere risiko for at udvikle brystkræft.

Nu påviser ny forskning, at en kost rig på tomater, hvor såvel rå tomater, hakkede tomater på dåser, tomatpure etc., indgår, kan medvirke til at sænke risikoen for denne målgruppe.

Ifølge undersøgelsen har denne gruppe af kvinder, en forøget risiko for at udvikle brystkræft, i takt med at deres BMI stiger. Ved at indtage en større mængde af tomat i kosten, kan man forebygge og reducere risikoen og dermed bidrage til egen sundhed.

Årsagen skyldes, at der i tomater findes en antioxidant ved navn Lykopen, som er kendt for at virke sygdomsforebyggende. På grund af lykopens kemiske opbygning, er denne antioxidant en vigtig faktor i et effektivt forsvarssystem når de frie radikaler, der dannes når kroppens celler forbrænder næringsstoffer, skal nedbrydes.

Udover lykopen, indeholder tomater også vitaminer A, B og C, samt mineralet Kalium som er med til at opbygge proteiner i kroppen, regulerer væskebalancen, blodtrykket og nerve-og muskelcellernes funktion.