I august måned bugner fitnesscentrene altid af mennesker. Du skal stå i kø til næsten samtlige maskiner, og det kan være næsten umuligt at få plads på de forskellige hold.

Men allerede I september begynder det at tynde ud, og i oktober måned er der normale tilstande igen. Det er så sikkert som amen i kirken. Det er da også en offentlig hemmelighed, at cirka halvdelen af dem, som har et abonnement til et træningscenter, stort set aldrig dukker op.

Spørgsmålet lyder:

Forklaringen er med garanti, at de ikke er kommet igang på den rigtige måde. Mange starter ud i et alt for højt gear, og hvis du presser dig selv for hårdt til at begynde med, løber du sur i træningen.

Samtidig øger du risikoen for skader og overbelastning. Det er helt naturligt (og kun et godt tegn), at du oplever muskelømhed, når du genstarter træningen. Men husk: Den muskelømhed, du fornemmer, må aldrig forveksles med muskelsmerte. Så mærk godt efter og lyt til, hvad din krop fortæller dig.

Hvis du har holdt pause på blot et par uger, vil din præstationsevne med garanti være faldet. Det tager ikke lang tid at bygge den op igen, men det kræver tålmodighed – ellers kan det nemlig komme til at tage meget lang tid. Men det kræver tålmodighed – du kan desværre ikke regne med, at du kan løbe eller cykle lige så hurtigt, som du gjorde, inden du startede pausen.

Ligeledes må du som udgangspunkt starte ud med lidt lettere vægte, end du løftede før din off-season. En god tommelfingerregel er, at uanset hvor meget du løftede inden ferien, så skær en tredjedel af vægten af. Byg derefter din power op i løbet af de næste par uger, og vupti så er du lige så stærk, som du var, inden ”genoptræningen” begyndte.