koffeinDet var den konklusion, som et hold amerikanske forskere kom frem til efter at have testet syv veltrænede udholdenhedsatleter over fire gange.

Første gang atleterne blev testet, skulle de cykle til udmattelse på en ergometercykel og derefter indtage et måltid med et lavt indhold af kulhydrater. Formålet var, at reducere deres kulhydratdepoter inden den følgende dag. Atleterne fik intet at spise indtil de ankom til laboratoriet den følgende dag. Her indtog de enten en kulhydratdrik eller en kulhydratdrik tilsat koffein og derefter ventede de fire timer i laboratoriet. Under denne ventetid tog forskerne adskillige muskelbiopsier og blodprøver, for at afgøre hvor meget kulhydrat, der efterfølgende blev optaget i deres muskler.
Den samme procedure blev gentaget 7 dage senere. Blot med den forskel af de atleter, der kun havde fået kulhydratdrikken den første gang, denne gang fik kulhydratdrik tilsat koffein og omvendt.

Resultatet viste, at efter en time var kulhydratdepoterne hos alle opfyldt i samme omfang, men en tilsvarende måling fire timer senere viste at gruppen der havde fået den koffeinholdige kulhydratsdrik, nu havde 66 procent højere kulhydratsniveauer i deres muskler end gruppen, der kun havde indtaget kulhydratdrikken.

Kilde: Science Daily