shutterstock_98491103For at kunne tælle kalorierne, så er man naturligvis nødt til at vide hvor mange kalorier der er i de madvarer vi spiser. Det vil sige, at du skal til at læse på emballagen på dine madvarer. Ved friske madvarer som frugt og grønt kan man finde kalorieindholdet på kalorietabel.dk.

Du skal endelig ikke tro du kan gætte hvor meget energi der er i forskellige madvarer. Du vil stort set altid undervurdere det, hvis det er noget usundt du gerne vil have.

100 gram mørk chokolade indeholder for eksempel 540 kalorier, hvilket er omtrent det samme som 4 kg agurker. Til gengæld kan du kun få lidt over 300 gram avocado eller 600 gram bananer for de samme kalorier.

En Whopper fra Burger king indeholder 596 kcal. Hvis du til gengæld vælger deres ”sunde” alternativ, Whopper Fuldkorn, så sparer du kun 58 kcal, primært fordi bollen er lidt mindre. Fuldkorn er stadig sundere, men du skal ikke forvente, at kiloene rasler af, fordi du svøber din utroligt usunde burger i noget lidt sundere brød.

Hvis du køber en Double Whopper med ost og bacon-menu, med en stor pommes frites og en stor cola, så taler vi pludselig om 1530 kalorier i et enkelt måltid. Det er mere end halvdelen af hvad de fleste voksne mennesker bør indtage på en hel dag.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.