ECCO sponsorerer 38-årige Jesper Olsen fra Danmark på verdens længste løb, der startede fra Nordkapp i Norge den 1. juli 2008. Cirka to år senere og 20.000 kilometer rigere på oplevelser fra tre kontinenter nåede Jesper Olsen frem til halvvejsposten i Cape Town, Sydafrika den 15. marts 2010.

Takket være ECCOs sponsorering er Jesper Olsen blevet den første, der har gennemført et nonstop 20.000 km løb fra det nordligste punkt i Europa til sydspidsen af Afrika. Han er også den første i verden, der har gennemført to løb over 20.000 km. Det sidste løb var i 2004, da Jesper løb 26.000 km horisontalt rundt om jorden mellem den 1. januar 2004 og den 23. oktober 2005. Det var det længste dokumenterede løb nogensinde. Denne gang er turen blevet løbet vertikalt rundt om jorden.

Jesper nåede frem til Cape Town efter at have gennemgået og overvundet en løbetur igennem hele Østafrika. Et område med masser af ørkener, jungler, tropiske sygdom og mangel på såvel mad, som rent drikkevand. Det har krævet at “jeg har mødt alle udfordringer med en positiv tilgang og en attitude om “at alt kan lade sig gore”, selv når det forekom nærmest uovervindeligt.” Beretter Jesper og fortsætter: “Jeg vil være stolt når jeg som den første har gennemført og overlevet et løb igennem det afrikanske kontinent. Og turen fra Europas nordligste punkt til Afrikas sydligste punkt, har været en store udfordring end jeg havde forventet.”

Jesper ankom til Cape Point, Cape Town den 15 marts. Og han tager nu en pause for at restituere sig ovenpå de tropiske sygd

Ruten

De 20.000 km blev gennemført I etaper af 50 km per dag. Ruten startede fra Norkapp i Norge, gennem Finland og Sverige før Jesper’s I perioden fra 24-28 august løb I gennem hans hjemland Danmark. Efterfølgende løb Jesper igennem Tyskland, Polen, Slovenien, Ungarn, Rumænien og Tyrkiet inden turen gik til Afrika. På anden halvdel af turen er planen at Jesper sejler til Syd Amerikas sydspids hvorfra turen går op langs dette kontinens østligekyst, før turen tilsidst afsluttes med at løbe op langs USA´s østlige kyst for til sidst at afslutte turen I New Foundland, Canada. Hele ruten kan ses på Jesper´s egen hjemmeside: www.worldrun.org.