Vi mennesker er heldigvis ikke skabt ens. Nogle er meget behårede – andre næsten ikke.

Nogle trimmer og andre vokser, nogle barberer og andre vil have det ”the natural way”.

Vi har set lidt på forskellige metoder til at holde ”forhaven” og ”hulerne” trimmet.

 

Voksbehandlinger i de nedre intime områder er vist kun begrænset af fantasien og ens forfængelighed.

Alt kan lade sig gøre lige fra den almindelige harmløse bikinilinje til tangaen, der går en smule længere ind, til den mere eksotiske brasilianske udgave, hvor der efterlades en lille fræk streg i midten.

Sidst men ikke mindst total løsningen, hvor hele ”undervognen” pelses  og ikke et hårstrå er tilbage.

 

En bikinivoksbehandling tager ca. 15 min. og koster typisk omkring 200 kr.

 

Er du ikke typen, der ynder at stå på alle fire med alle herlighederne op i ansigtet på en kosmetolog, som vokser dig pelsfri i bedste brasilianske stil, kan du vælge gør-det-selv metoden derhjemme.

Armhuler og ben volder som regel ikke de store problemer. Barberskum og en god skraber eller voks er til at håndtere for de fleste. Bikinilinien er mere eller mindre også til at ordne med voks, skraber eller pincet.

Men barbering af kønsorganerne er en lidt anden sag, som kan få indflydelse på naturens gang i det lidt mere sarte område.

Ved at barbere det hele væk, fjerner man den beskyttende effekt, som behåringen har. Man skal derfor være opmærksom på, at underlivet bliver mere indelukket og udsat for friktion fra f.eks. tøj.

 

For at undgå de røde knopper, indgroede hår og betændelse i hårsækken, som ofte ligger i kølevandet af en intimbarbering, skal hygiejnen være i top.

Skrabere er hårde mod den sarte intime hud, og det er derfor en god detalje at rense huden godt for overflødig talg, snavs og døde hudceller for at undgå/forebygge betændelse i hårsækkene.

Som nybegynder er det en god idé at starte med en elektrisk barbermaskine først til de lange hår og derefter en skraber til den tættere barbering. Det er ekstremt vigtigt, at skraberen er helt ren og skarp.

Dernæst anbefales det enten at bruge en barbercreme beregnet til samme eller i mangel af bedre hårbalsam.

Ligesom vi tager omhyggeligt hånd om ansigtspleje med cremer og specialprodukter, er det også vigtig at pleje undervognen efter, du har vasket og barberet dig.

Vi mennesker kan godt have tendens til at tro, at de områder, som ikke er synlige på kroppen, plejer sig selv. Men når vi fjerner kroppens naturlige beskyttelse, må vi tilføre et alternativ.

Behåringen er som nævnt med til at beskytte kønsdelene mod bakterier og bevarer den rette fugtbalance. For at forhindre slimhinderne i at udtørre efter barbering, kan det være nødvendigt at tilføre fedtstof i form af uparfumeret creme eller babyolie.

Hertil findes der forskellige særligt intimt egnede hudplejeserier – Matas mild hudsalve, Cosmea, Dermalogica m.fl.. Det frarådes at anvende hårfjerningsmidler som VEET og lignende til intimbarbering, idet det er meget skrappe kemikalier på den sarte hud.

 

10 GODE RÅD TIL INTIM BARBERING:

lange kønshår trimmes først med en saks eller en trimmer.

Elektriske trimmere er bedst til formålet.

Tag et langt, varmt bad inden du går i gang.

Skyl med koldt vand inden du påfører barberskum.

Lad barberskummet virke et par minutter inden du går i gang, for at blødgøre hårene.

Overvej barberskum med ekstra balsam eller aloe vera.

Brug altid et skarpt barberblad evt. to stk., hvis det er et større område, der skal barberes.

Barber aldrig over området mere end to gange, for at undgå hudirritation. Kør først med hårene for at fjerne det meste af det, derefter  stryges mod hårene for at opnå den glatte barbering.

Husk at rengøre området bagefter med vand, sæbe og evt. alkohol for at reducere risikoen for en infektion.

Benyt evt. pudder eller talkum dagligt for at holde området tørt og derved fri for irritation.

Praktiser god hygiejne efter barbering. Vask området mindst én gang om dagen for at reducere opbygning af sved og hudens naturlige olier.

Lad der gå så lang tid som muligt imellem barbering for at reducere hudirritation.

 

Forbehold ved intim barbering:

Har du sensibel, sart hud, bør du undgå intim barbering og i stedet overveje en tæt trimning. Det giver mange af fordelene ved en barbering, men uden de ubehagelige gener. Vælger du alligevel at barbere dig, bør du anvende barberskum til følsom og sart hud og brug en allergivenlig lotion efterfølgende.

 

Udvoksning af kønsbehåring efter en glat barbering kan være lidt  barsk. Når de skarpe stubbe mødes med den følsomme hud, er du ikke i tvivl om, hvor meget bevægelse der foregår i de nedre regioner i løbet af en ganske almindelig dag.

 

Som fysisk aktivt mennesker, der går, løber og træner meget, er det måske en god ide fuldstændigt at undgå intim barbering, med mindre du har tiden til at barbere og pleje grundigt hver dag.