Intervaltræning er en utrolig spændende træningsform inden for stort set alle sportsgrene. Succesen er stor, og det er der bestemt en grund til. Få gode råd mere inspiration til, hvordan du kan optimere din intervaltræning herunder.

Inspiration til intervaltræning

Der findes mange måder at udføre intervaltræning på, men nogle gange kan man godt gå lidt død i det. Du har måske fået nogle intervaller, du synes er gode og hårde, men måske er det bare ikke sjovt at løbe den samme intervaltræning gang på gang. Løbetræning går langt hen af vejen ud på at man har det sjovt, og at der sker noget nyt.

Klassisk kedelig intervaltræning

Ofte løber man intervaltræning i form af foreksempel 10 x 400m eller 5 x 1000m, men er der nogen grund til at gøre intervaltræningen så simpel? Som regel er det simple en rigtig god og stabil vej frem, men det kan også blive kedeligt. Og der sker absolut intet ved at krydre intervaltræning en anelse.

3 nye intervaltræninger til dig

Umiddelbart lyder nedenstående forslag til intervaltræning måske meget hårde. Og de er mere krævende end den klassiske kedelige intervaltræning, men til gengæld varierer de og udbyttet er helt i top.

Intervaltræning 1:

3 x 800 m med en pause undervejs på 5 minutter + 10 min lang pause + 3 x 400 m med pause undervejs på 2 minutter

Som du kan se, er pauserne meget lange. I denne intervaltræningsform vil du forbedre din løbestil og din anaerobe kapacitet væsentligt. Du vil virkelig mærke en fremgang, og det er en god og nødvendig træningsform, uanset om du er til 5 km eller marathon.

Intervaltræning 2:

3 x (4 x 200) m med en pause  på 45 sekunder og 5 minutter + 10 min lang pause + 2 x (2 x 150) m med pause  på 30 sekunder og 3 minutter

Du skal læse denne intervaltræning således: Du starter med at løbe 4 x 200 m med en pause på 45 sekunder. Når du har gjort det, holder du 5 minutters pause og gentager 2 gange mere, så du i alt har løbet 4 x 200m 3 gange. Det samme gør sig gældende for den anden intervaltræning.

Intervaltræning 3:

3000 m tempo + 10 min lang pause + 5 x 200 m med pause på 3 min

Du starter med at løbe 3 km tempoløb efterfulgt af en pause på 10 minutter. Du slutter så lige af med 5 intervaller af 2 minutter. Det er lidt specielt med tempoløb og intervaltræning sammen, men det fungerer rigtig godt, og du vil have svært ved at gå efterfølgende.

Få maksimalt udbytte af din intervaltræning

Det er meget vigtigt, når du løber intervaltræning, at du fokuserer og er koncentreret omkring det, at du skal have maksimalt udbytte af din træning. Det nytter ikke noget at komme med en vattet indstilling til intervaltræningen. Du skal yde maksimalt.

De 3 forslag til intervaltræning er ment som inspiration til din egen intervaltræning. Du behøver ikke løbe 10 x 400 m intervaller. Og hvis du gør, er du ikke nødvendigvis færdig. Så kan du krydre din intervaltræning ved at holde 10 minutters pause og faktisk udføre et nyt træningspas, der eksempelvis kunne være 10 x 200 m, hvis du er til det helt simple. Normalt ville du fordele de to intervaltræninger ud på 2 dage, men nu har du samlet dem.

Intervaltræning behøver ikke være monotomt og kedeligt. Intervaltræning kan og skal være spændende og udfordrende.