shutterstock_100188449 kopiJeg vil med et samme starte med at sige, at jeg ikke er en professionel. Denne artikel skal udelukkende læses som inspiration til dig som har et ønske om at komme dig efter en skade. Enhver fornuftig person vil diskutere denne slags emner med sin læge før man handler.

Når det er sagt, så kan vi mennesker komme os over mere end vi tror. Nogle gange kan vi ikke komme os helt, men langt det meste af tiden kan vi forbedre vores livskvalitet enormt. Jeg har hørt mange historier om folk der har været ”dømt” af lægerne til et liv i handikap og fyldt med operationer. Disse mennesker har dog aldrig opgivet håbet, og mange af dem har kommet sig og har opnået langt mere inden for sport og helbred end langt største delen af os normale mennesker opnår.

Når man skal genoptrænes skal man sørge for nogle ting. Første og fremmest skal man forstå hvad der er der er sket med en. Dette gøres ved at læse om det, og snakke med specialister om læger, special læger og kiropraktorer. Næst kræver det, at man har mod på at kæmpe for det. Der er ingen der siger det bliver let eller at det kommer til at gå stærkt. Dog kan kun en ting siges, og det er at det kommer til at forandre dit liv i en bedre retning.

Yderligere kræver det, at man hverken går for hurtigt eller for langsomt frem. Forhastede forsøg på genoptræning kan og vil blot sætte en tilbage hvor man startede. For langsom fremgang kan være frustrerende og demotiverende. Noget der kan få en til at give op. Det vigtige, som med alle andre ting, er en god balance imellem de to. Igen er kodeordet bedømmelser fra andre og dig selv. Du må ikke kun stole på din egen holdning, men også på andres. Du kan bedst selv mærke hvordan du har det. Dog kan ens egen frygt også være den største, men helt ubegrundet grund til langsom til ingen fremgang. Snak med andre, venner, familie og professionelle, og gå frem med store, men sikre skridt. Gør du det, er du med sikkerhed på vej frem mod et mere aktivt og godt liv igen.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”