shutterstock_93583150 kopiDen hyppigste tendens blandt os mennesker og vores interesser er typisk at når vi finder en ny interesse, evne eller hobby vi vil lære/blive bedre til, går vores motivation helt i top. Idet hvis vi kunne mestre denne egenskab vil vi være et bedre mennesker, have det bedre med os selv og opnå et bedre selvværd.

Problemet er at vi som mennesker har en utrolig travl og stressende hver dag og derudover er vi vanedyr. Hvilket resulterer i at interessen for 90% af vores nyfundne hobbyer dør ud efter 4-6 uger. Det er sjovt og udfordrende i starten og følelsen af selvtilfredshed er i fuld flor.

Efter 4-6 uger begynder vi desværre at kede os, vi bliver trætte og udmattede af denne nye hobby og vi begynder at finde på undskyldninger overfor os selv om hvorfor vi egentlig ikke har tid nok til denne interesse og vi får hurtigt følelsen af at vi alligevel ikke kommer nogle veje.

Tendensen er præcis den samme med træning. Vi sætter os for at få en sund og flot krop, og tilmelder os straks et fitnesscenter hvor vi træner med stor gejst og motivation i ca. en måneds tid, inden motivationen daler drastisk hånd i hånd med selvværdet. Sådan er virkeligheden for de fleste og dette vil jeg forsøge at give råd fra mine egne erfaringer til hvordan man kan undgå.

Sådan som jeg ser det, gør vi det også svært for os selv. Motivationen rummer meget mere end selve træningen. F.eks. Når man er kommet hjem fra en god dags arbejde, skal man til at finde fornyet motivation til at pakke sportstasken og køre hele vejen over til fitnesscenteret for først der at begynde sin træning. Der er mange småting der skal ordnes, som kræver motivation, for at man kan gennemføre sin træning.

Nogle af mine ideer indeholder begreber som rigtig brug af begrebet momentum og ideer til hvordan man kan træne sin krop i sit eget hjem mindst lige så godt som i et fitnesscenter.

Disse forslag kan forhåbentlig give dig en hjælpende hånd til at holde motivationen højt og din krop i topform!

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”