shutterstock_48554602 kopiEt spørgsmål man hører gang på gang: hvordan træner man de nederste mavemuskler. Og det er et godt spørgsmål. Vi diskuterer hvordan man træner de nederste mavemuskler, hvis man overhovedet decideret kan træne de nederste mavemuskler.

Opbygning af mavemusklerne

Mavemusklerne består af muskler: rectus abdominis som er de forreste ydre mavemuskler du kan se og som omtales six pack og vaskebræt. Det er disse mavemuskler vi skal tale om i denne artikel.

Derudover består mavemusklerne af transverse abdominis er de skrå mavemuskler og ligger diagonalt. Sidst er de indre og ydre mavemuskler internus obliques og externus obliques. Disse mavemuskler ligger ligeledes i siden.

Hvorfor træne de nederste mavemuskler

Rigtig mange vil gerne træne de nederste mavemuskler. Det skyldes at de nederste mavemuskler altid vil være mindre synlige. Men hvorfor? Er det fordi du ikke har trænet de nederste mavemuskler lige så meget som de øverste? Nej, vi har jo netop tidligere set på anatomien der siger at vaskebrættet, altså alle de foranliggende mavemuskler er en stor muskel kun adskilt af sener. Det er senerne der danner six packen.

Fedt ved de nederste mavemuskler

Mennesket er af natur opbygget med store mængder fedt visse steder. For kvinder gælder det at størstedelen af deres fedtdepoter sidder på ballerne og på lårene. For mændene er billedet et andet. Mændenes fedt sidder omkring den nederste del af mavemusklerne og lænden. Det er altså derfor du kan se de øverste mavemuskler tydeligere end de nederste mavemuskler

Kan man træne de nederste mavemuskler

Nej! Du kan ikke kun træne de nederste mavemuskler. Det skyldes at mavemusklen som tidligere nævnt er en stor muskel. Man har forsøgt at måle spændinger i de nederste mavemuskler og i de øverste mavemuskler ved forskellige maveøvelser og man har kunne konstatere at hvis den nederste del af mavemusklerne arbejder dynamisk vil den øverste del som minimum arbejde statisk.

Du kan ikke kun træne de nederste mavemuskler!

Hvordan får man tydelige mavemuskler

Hvis du vil have tydelige mavemuskler skal du lave en kombination af 2 ting. Først og fremmest skal du træne dine mavemuskler. Det kan du gøre ved nogle af de mange maveøvelser der findes på Fitnews.dk. Dernæst skal du af med fedtet. Det er den svære det. Det er hårdt at komme af med fedtet, og de sidste fedt du smider, er netop det omkring “de nederste mavemuskler”. De nederste mavemuskler i anførselstegn, da der rent anatomisk ikke er noget der hedder de nederste mavemuskler.

Altså, træne dine mavemuskler i kombination med sund og velovervejet kost så du får en lavere fedtprocent. Det er vejen til six pack.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.