Hvordan laves fedt til muskler? Svaret er meget simpelt. Det gør det ikke. At fedt bliver omdannet til muskler er en gammel myte.

Sagen er den, at der findes mange forskellige kropstyper. En generel inddeling er endomorfen (den tykke, store og stærke), ectomorfen (den slanke, spinkle og udholdne) og mesomorfen (den muskuløse og atletiske). Vores fokus ligger i denne artikel på endomorfen.

Endomorfer er som regel store af natur. De har nemt ved at tage vægt på, og holder godt på fedtet. Samtidig har de naturlig stor styrke, store knogler og store muskler. Deres store muskler kan som regel ikke ses, fordi de fleste endomorfer som sagt har meget fedt, og har generelt svært ved at holde det nede.

Mange tror så fejlagtigt, at når en endomorf endelig taber sig, at alt fedtet er blevet til muskler. Sagen er den, at en endomorf har haft disse store muskler fra starten af. Den store mængder muskler gør, at mange tror at det kun er pga. af deres meget fedt før, at de har kunne få så store muskler så hurtigt. Dog står det ikke sådan til.

Muskler og fedt er to vidt forskellige typer celler. Der findes ingen processer der danner fedt til muskler. Dog findes der processer der danner fedt til energi, som kan have en positiv effekt i jagten på støre muskler. Dette er dog en anden snak. Endomorfer vil altid have let ved at blive store og stærke, men have svært ved at holde fedtet af kroppen. Ligeledes vil ectomorfer altid have nemt ved at holde sig slanke, men have svært ved at bygge store muskler og stærke led. Sådan er verden, og man må gøre sit bedste med det man har.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”