Et spørgsmål mange mænd går rundt med. I vores samfund og kultur er det et status symbol at have store muskler. Det giver selvsikkerhed og velvære. Desværre er de fleste fokuseret på resultatet frem for processen. Alle vil være store, og de vil være store NU! Desværre er processen langsom, og dem der ikke har tålmodighed, begynder på steroider og andre farlige substanser for at fremskynde processen. Ikke noget der kan anbefales.

Vi bliver konstant tvunget til at tro, at en stor og muskuløs krop kan opnås på kort tid. En måned til tre er som regel det folk sætter af. Ikke nok med det, mange glemmer ofte at de bliver nødt til at træne så længe de ønsker at beholde det de har opnået. Ordet “hurtigt” er desværre nok det sidste man kan relatere til det at bygge muskler.

Dog findes der metoder der er bedre end andre, og som giver nemmere og hurtigere resultater. Det hele kan opsummeres meget nemt. Luft tunge vægte, lav basisøvelserne som squat og dødløft, og spis meget (god) mad. Følger man disse tre ting over en længere periode, kan man være sikker på nogle gode resultater. Man kan så derfra tilføje støtte øvelser som fokusere på svagheder eller muskel grupper man ønsker endnu større.

Mit råd til dig vil være, at blive ved med at træne og lære, og ikke give op. Følg med pånettet, køb en masse bøger om træning og bliv ved med at lære. At være stor og muskuløs er et fuldtidsarbejde kun de dedikeret kan klare. Det er ikke nemt, og det kommer helt sikkert ikke til at gå “hurtigt”. Det kommer så igen helt an på “hvor” stor og stærk du vil være. Ønsker du blot at tage 2-5kg på, kan du nok godt klare det på nogle måneder. Jer med lidt større mål, kan dog godt se frem til mange timers hårdt arbejde og læsning.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”