shutterstock_125990306Det helt store spørgsmål: Hvor mange kcal om dagen? Det er et godt spørgsmål. Det går ud på at finde den rette kcal beregner. Det er nemlig forskelligt hvor mange kcal om dagen, man skal have. Det afhænger af flere faktorer, du kan blive meget klogere på her.

Alder og antal kcal om dagen

Først og fremmest har din alder en indflydelse på, hvor mange kcal om dagen, du skal have. Det skyldes, at hvis du endnu er igang med at vokse, vil dit energibehov være endnu større. Det er derfor vigtigt, at man sikrer, at metoden har medtaget alder som en parameter, når man leder efter metoder til at beregne ens antal kcal om dagen. Hvis ikke det er tilfældet, vil du få et usikkert resultat, og du vil måske komme til at spise flere kcal om dagen end dit behov.

Køn og antal kcal om dagen

De fleste kcal beregnere har køn med som faktor. Det skyldes, at det er vigtigt at kende noget til kropssammensætningen, når du skal bestemme dit antal kcal om dagen. Mænd har nemlig større muskler end kvinder, som regel. Alle kcal beregnere der har køn med som faktor, har angivet en større mængde kcal per dag for mænd.

Det er upræcist at bestemme antal kcal om dagen fra køn alene, men da det er meget svært at måle muskelmasse hjemme, er det en fin måde at gøre det på.

Vægt og antal kcal om dagen

Vægten har stor indflydelse på dit daglige antal kcal om dagen. Jo mere du vejer, desto mere vægt skal du bære rundt på. Det giver en større belastning og dermed også en højere forbrænding. Sørg derfor altid for at have vægt med som parameter til bestemmelse af antal kcal om dagen

Aktivitetsniveau og antal kcal om dagen

Sidste parameter er mindst lige så vigtig som alle andre. Der er helt ekstreme forskelle på, hvor mange kcal om dagen, du skal have, hvis du dyrker sport, og hvis du laver stillesiddende arbejde. Sørg derfor altid for at få dit aktivitetsniveau med, når du beregner, hvor mange kcal om dagen du skal have.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.