shutterstock_127325000 kopiDen anbefalede mængde for børn er ca. 1t om dagen og den anbefalede mængde for voksne er 30min om dagen. Men helt ærligt, det er en meget grov måde at inddele det på. Hvad er ”aktiv” i et hele taget? Jeg mener, der er forskel på 30min hård intervaltræning, 30min lunte løb og 30min gåtur. Alle ting defineres dog som ”aktiv”.

Hvor aktiv man ønsker at være, afhænger i stor grad af hvad man ønsker af sin træning og hvordan resten af ens liv ser ud. En bedre anbefaling i mine øjne ville være 30min aktiv hver dag, og 3t ”intensiv” aktivitet i løbet af en uge. Både aktivitet og intensiv aktivitet skal ses i forhold til individet. Er du ung og frisk, så vil aktiv være cykling, friske gå og løbetur og lign. Intensiv aktivitet ville nærmere være spurt, kampsport, hård svømning, styrketræning osv. Ældre mennesker ville kunne sige, at gåture i roligt tempo er at være aktiv, og at svømning og styrketræning i mild grad ville være ”intensivt”. Det er de samme ting, men udført med forskellig intensitet.

Det ovenfor var blot et eksempel. Det er som sagt individuelt alt efter alder, mål, kropstype, hverdag osv. Det er også derfor, at et så generelt spørgsmål som ”hvor aktiv skal man være” er meget svært at besvare. Selv min besvarelse ovenfor kan være helt i vejret, for en der har en travl hverdag med arbejde og børn. Kunsten er at tage alle faktorer og balancere dem. Spørg dig selv hvad du vil. Skal det bare være ”minimum” aktiv eller ønsker du at blive strandklar? Ønsker du måske at træne dig selv op efter en skade? Tag højde for hvor meget tid du har og hvor meget tid du ønsker at bruge. Afhængig af din tid og dine mål, kan den bedste metode svinge meget.

Hvad end dine mål er, eller hvor meget tid du har, så vil jeg anbefale dig at gøre noget. Små skridt hvis det skal være. Er du i forvejen super aktiv, så kan det være du skal overveje at gøre noget anderledes, hvis du sigter efter at nå noget specielt.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”