Endnu et spørgsmål der er meget relativt. En definition på god form kunne være hvordan din hvilepulser. Det kunne også være hvor langt du kan løbe. Eller hvor hurtigt du kan løbe.

Det kan være svært at svare på, da folk kan forskellige ting, men alle vil stadig blive definere som i god form. Man kan sige, at folk som er i god form ikke er i dårlig form. Hvor latterlig logisk denne definition end lyder, så giver den faktisk god mening. Det kan være svært at sige om man er i god form eller ej, men det er ikke svært at dømme om nogen er i dårlig form. Løber de over hundrede meter og synes det er hårdt, så er de i dårlig form. Ligger deres hvilepuls på 90, så er de i dårlig form. Man er som regel ikke i tvivl, når man ser en der er i dårlig form.

God form kan som sagt have mange ansigter. Kan man løbe langt og længe, eller hurtigt og kraftigt, så er man i god form. Har man energi til overskud i hverdagen er man i god form. Ikke kun fysisk, men også psykisk.

God form kommer også an på hvem du er i selskab med. Er du i selvskab med svage patienter, er god form en ting. Er du sammen med skolebørn, er det en anden ting. Elite atleters dårlige form vil ofte være langt bedre end det en gennemsnitlig person kan præstere.

Det er også derfor det er vigtigt at definere hvad man personligt mener at god form er. Hvis man vil i god form, er det rart at vide hvor man vil hen af. Skal det være “kunne løbe 5km i eget tempo” form eller “elite atlet” form. Alt efter hvilken form du snakker om, kan arbejdsindsatsen, metoden og lign. veksle meget.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”