Det er almindelig kendt at det er vigtigt at spise sundt – og spise råvarer af god kvalitet. Men det er ikke altid lige let at gennemskue hvad der er godt og hvad der er mindre godt at spise.

Hvilke typer mad kan du spise på hvilke tider af dagen?

Hvad sætter skub i din forbrænding?

Hvad kan du med fordel spise som måltid eller tilbehør?

Vi giver i denne uge forslag til dine hovedmåltider…

1 Havregryn

Morgenmad er nøglen til succes. Og det er ikke ligegyldigt, hvad du spiser! Havregryn er et perfekt valg, fordi det både indeholder komplekse kulhydrater og masse af fibre. Det tager lang tid at fordøje havregrynene, hvilket bevirker, at energien frigives langsomt (i modsætning til det der sker, når du overproducerer insulin, hvilket medfører at energiniveauet bliver ujævnt, og det bevirker at din krop lagrer kropsfedt.) Havregryn booster din forbrænding.

2 Fedtfattig yoghurt

Når du leder efter dit ”calcium fix,” kan du med fordel kigge efter en portion fedtfattig yoghurt. Dog burde du måske sørge for at spise fedtfattig i stedet for fedtfri. Ifølge et studie offentliggjort i ”Obesity Review”, så bevirker den syre, du finder i fedtfattig yoghurt (CLA syre), at din forbrænding sættes i et højere gear.

3 Salat

Salat er helt fantastisk måde at starte dagen på, hvis du ønsker en stærk forbrænding. Ideen bliver endnu bedre, hvis du tilsætter rigeligt med grøntsager, som indeholder meget vand (agurk, selleri og tomater) i stedet for dressinger. Hvis du ønsker at til føre smag til salaten, kan vi varmt anbefale frisk basilikum og rosmarin. Salat er godt hele døgnet, du skal blot tage dig i agt for dressingerne. Hvis du absolut skal have dressing på, bør du vælge de fedtfattige.

4 Fisk

Den protein som du finder i fisk tjener et vigtigt formål: den giver din krop de aminosyrer den har behov for, så den ikke starter med at nedbryde muskler. Din krop elsker den energi, som fisk giver. Server fisken dampet eller bagt sammen med en kalorielet salat og dampede grøntsager, og du kan være sikker på, at din forbrænding arbejder hårdt – samtidig med at din mave ikke føles mæt og tom.

5 Broccoli

Grøntsager giver dig hurtig energi, men fibrene i grøntsagerne bevirker ligeledes, at energien forvandles til en kraft i din krop. Broccoli indeholder meget kalium, og dette gør, at broccoli har en gavnlig effekt på blodtrykket. Ligeledes indeholder broccoli høje mængder af folat, hvilket bevirker at dit immunforsvar styrkes.

6 Chili med fedtfattig bøf

Du bør til enhver tid benytte dig af din chance for at kombinere de fødevarer, som sætter skub i din forbrænding. Således er det altid et hit at sammensætte proteiner og chilifrugter. Sørg for at vælge en bøf uden for meget fedt på (ikke mere end 10 gram per 100 gram), og sørg for at være super liberal, når du tilsætter cayenne peber, jalapenos og chilifrugter!

7 Suppe lavet på boullion

Det er vigtigt, at du spiser hyppigt, hvis du ønsker at øge din forbrænding. Men det er samtidig vigtigt, at du indtager færre kalorier, end du forbrænder – og her kommer boullion suppe ind i billedet. Suppe som er lavet på boullion har et højt vandindhold, et lavt kalorieindhold, og det mætter godt. Hvis du spiser boullion supper, kan du hurtigt skære 100 kalorier fra din kost om dagen.