gojiiGojibær har i de seneste år vundet større indpas, hvor dens popularitet skyldes, at bærret er næringsrigt og bidrager til vores sundhed – det er blandt andet blevet karakteriseret for at være en af fødevarerne som går under navnet super food. Næringsindholdet er præget af et højt indhold af antioxidanter, som er med til at beskytte kroppen fra de frie radikaler.

Gojibærret stammer oprindeligt fra Tibet og Mongoliet. I disse lande har bærret længe været en del af det normale sortiment og dermed en fødevare, som var en normal bestanddel i lokalbefolkningens daglige kost, hvor det har været kendt for at bidrage til kroppens energi og immunsystem. Gojibær er dermed blevet spist for at opnå et godt helbred, velvære og vitalitet.

 

Gojibærrene har en forstærkende helbredende effekt. 

I et nyt studie på Tufts University, hvor man anvendte mus til at undersøge gojibærrenes effekt i forhold til influenza vaccinationer, observerede forskerne en højere antistofrespons i mus, der blev fodret med gojibær, samt et mindre vægttab, sammenlignet med kontrolgruppen af mus, der kun modtog vaccinen.

Mens tidligere undersøgelser har vist at gojibær styrker immunrespons i mus, viser studiets resultater yderligere gojibærrenes potentiale til at kunne reducerer den aldersrelaterede risiko samt sværhedsgraden af en influenza virus, hvis man samtidig er vaccineret herfor. Gojibærrene har en forstærkende helbredende effekt.

Det skal dog tilføjes at yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte resultaterne og gojibærrenes positive indvirkning. Da vores immunsystem bliver svagere med alderen, bliver vi også mindre modtagelige overfor vaccinationen for influenza og dermed mere modtagelig for influenza. Derfor er dette studie relevant at forske videre i, for at finde et supplement til vaccinen som kan forstærke dens beskyttende formål.

 

Af Nanna Aagaard Larsen