Meget mere end blot en hovedpine pille

Aspirin er lidt af en stræbsom type. Udover at kunne det du kender den for: afhjælpe din hovedpine, er aspirin lidt af et mirakelmiddel der kan forbedre dit helbred, udseende og endda dit hår. Her er fem ting du kan bruge aspirin til, udover at kurere tømmermænd.


 

shutterstock_264135149

Fjerne bumser

Aspirin består hovedsageligt af salicylsyre. Salicylsyre er kendt for at reducere tilstopning af porerne i huden og reducere inflamation – den primære årsag til bumser. Bedste fremgangsmåde er at købe et produkt der indeholder salicylsyre, fx på apoteket. Alternativt kan du selv lave en effektiv blanding med følgende fremgangsmåde: Knus en Aspirin tablet og bland med 3 spiseskefulde vand. Konsistensen bør være som mælk, ikke mayonnaise. Påfør en smule på udsatte steder inden du går i seng. Tricket kan også bruges til myggestik.


 

shutterstock_95456290

Mindske risikoen for kræft

Kræftceller kan i visse tilfælde hægte sig fast på blodplader og spredes den vej. Hvis du tager Aspirin kan fortynder du dit blod og dermed risikoen for at kræftceller kan spredes via dine årer mindre.
Et studie fra Oxford Universitet viser at risikoen for at få kræft reduceredes med hele 20% for de personer der tog 75 milligram Aspirin dagligt i fem år i forhold til kontrolgruppen. Generelt faldt dødelighed for Aspiringruppen med 8% målt over de næste 15 år.


 

Blødgøre hård hud

Du kan aktivt afhjælpe de hårde knolde af hård hud på hænder og fødder ved at blande tre knuse Aspirin, 1 spiseske citronsaft og 2 spisekefuld vand. Gnid blandingen på de steder der trænger inden du går i seng( hvis du træner med vægte er der sikkert et par steder i dine håndflader der gør ) og tildæk med et plaster.
Komibnationen af Aspirin og citronsaft trænger igennem den hårde hud og blødgør effektivt. Gentag fem dage og det der tidligere var hård hud skulle nu være blødt nok til at din kæreste ikke klager. Eller bare så de kan fjernes med en almindelige neglefil.


 

Kurere skæl

Salicylsyre fikser andet end dine bumser. Det fjerner også skæl. ( Faktisk er det hovedingrediensen i mange skælshampooer.)

Salicylsyren fjerner det tørre hud fra din hovedbund, så det ender i afløbet istedet for på din skjorte.
Hvis du er en gør det selv type: Knus to Aspirin tabletter og blandt det med lige akkurat nok shampoo til at det skummer. Sørg for at fordele det godt i håret og lad det virke i mindst 30 sekunder og skyl det herefter ud. Kan gentages tre gange ugentligt for et skælfrit liv.


 

shutterstock_110822132

Forebygge depression

Det viser sig at personer der løbende har taget aspirin over en 10 års periode har mindre risiko for at udvise symptomer på depression. ( Studie fra Psychotherapy and Psychosomatics. )

En forklaring kan være at der måske er en sammenhæng mellem inflamation og depression. Et dansk studie (yessir) viste at personer de højeste niveauer af inflammation samtidig var i størst risiko for at udvikle depression. (Brain and Behavior, 2015)

Da Aspirin er inflammationshæmmende kunne der der godt være noget om snakken.


Kilde: http://www.menshealth.com