Et nyt dansk studie viser, at det, at få ekstra fart på cyklen, kan forlænge din levetid, med op mod fem år.

Ny forskning viser, at de cyklister, som træder ekstra hårdt i pedalerne, kan leve op til fem år længere, end dem der tager den lidt mere med ro på cykelstierne.

Vil du leve længere, er opskriften, at få fart på cyklen, til og fra arbejde. Pulsen kommer i vejret og dette har en gavnlig effekt, for dit helbred.

Forlæng din levetid med op til 5,3 år

Studiet viser at mænd, der cykler med høj intensitet lever 5,3 år længere, end dem som cykler med lav intensitet. Mænd der cykler med middel intensitet lever i gennemsnit 2,9 år længere end dem, der vælger et langsomt tempo.

Med kvinderne bliver levetiden forlænget med 3,9 år, ved høj intensitet på cyklen og med 2,2 år ved en middel indsats.

Intens aktivitet gavner hjerte og blodtryk

”Det er spændende resultater, der leverer yderligere støtte til vigtigheden af intensitet i træning.”

”En række nylige træningsstudier, har vist markant bedre effekter på kondital, hjertefunktion, karfunktion og blodtryk ved intense fysiske aktiviter, som intervalløb og fodbold, i forhold til aktiviteter med lav eller moderat intensistet,” siger professor Peter Krustrup, fra Sport and Health Science ved University of Exeter, da han hører om resultaterne.

Skal anbefalingerne til motion ændres?

I dag anbefales det, at voksne bevæger sig 30 minutter om dagen, men måske skulle dette ændres til, 30 minutter om dagen med høj intensitet.