positiveLivet indebærer både op- og nedture, som vi lære af og drager os en række erfaringer af, uanset om det har en positiv eller negativ indvirkning.

Sygdom en af de ting, som vi alle i en eller anden grad har mærket på vores krop. Hjertesygdomme er eksempler på en række alvorlige sygdomme og lidelser, som forekommer i hjertet, som er vores mest aktive muskel, som sørger for at pumpe blod rundt i kroppen til organerne via kredsløbet.

Der er ingen tvivl om, at et liv med en hjertesygdom er anderledes, men der er stor forskel på hvorledes folk tackler og håndterer det faktum, at de er hjertepatienter og at det ikke længere var ”naboen som blev ramt”.  Folks mentale sundhed og styrke har stor indvirkning på hvorledes man vælger, at leve livet med sin sygdom, men der er håb for alle hjertepatienter om at livet sagtens kan blive lige så godt som før.

 

Hvorledes kan positiv attitude have en indvirkning på hjertepatientens livsstil

I en ny undersøgelse er der blevet kigget på hvorledes en positiv attitude, kan have en indvirkning på hjertepatientens livsstil, og efterfølgende syn på sundhed og deres egen sygdomssituation.

Forskere fra the American Heart Association, har undersøgt en stor gruppe af hjertepatienters humør og mentalitet igennem fem år.

Dette er ikke det første studie, som er blevet gennemført indenfor dette felt og med det samme resultat, hvorfor denne viden bør være en motivationsfaktor for den enkelte patient og en bekræftelse på, at livet kan blive som før, med den rette indstilling.

En af forskerne bag undersøgelsen, understøtter resultaterne med at udtale, at der i højere grad bør fokuseres på at øge den positive attitude og indstilling til livet, gennem den efterfølgende rehabilitering. Deriblandt skal det sikres at den enkelte patient implementere en række nye tiltag i sin livsstil, såsom regelmæssig motion som er forbundet med både en øget optimisme og en større sundhed på flere måder.

 

Resultaterne viste…

Resultaterne viste, at de patienter som var mere positive, var mere tilbøjelige til at træne og motionere, og havde 42% mindre risiko for at dø under det efterfølgende forløb efter sygdommens ankomst.

Skræmmende tal viste sig hos den gruppe, hvis attitude var mindre positiv og optimistisk, idet 16,5 % af disse døde indenfor undersøgelsesperioden og efter de var blevet ramt af sygdom.

Tallene vedrørende dødstilfældene var ikke signifikante i forskel, mellem de positive og mindre positive patienter, hvis begge grupper motionerede regelmæssigt. Men undersøgelsen viser at en positiv attitude kan være med til at skabe et håb for et liv med sygdom og dermed en motivation til en sund livsstil. Det kræver dog at den enkelte tilvænner sig tanken og acceptere den, og samtidig vælger at leve livet videre og finde livskvaliteten i deres nuværende situation.

 

Af Nanna Aagaard Larsen