Astma fiskeolieVed at tage tilskud af fiskeolie kan astmatikere forhindre sammensnøring af luftvejene, et problem som ofte opstår i forbindelse med, at de dyrker sport. Det viser resultaterne af en undersøgelse, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift, Chest.

Ved fysisk udfoldelse kan astmatikere komme ud for det, som med en klinisk betegnelse kaldes for EIB (exercise induced brochoconstriction eller på dansk bronkie-sammentrækning forårsaget af sport). Men nu har forskere fra Indiana Universitet i Bloomington, USA, påvist, at fiskeolie-kapsler effektivt forebygger den reducerede lungefunktion og ligeledes hjælper ved at holde astma-patienter under grænseværdien for en EIB-diagnose. Samtidigt mindsker fiskeolien deres behov for luftvejsudvidende medicin (inhalator).

Ingen af disse forbedringer blev observeret hos astmatikere, der enten fik almindelig kost (uden fiskeoliekapsler) eller almindelig kost med placebo (snydepiller, der ligner fiskeoliekapslerne, men blot indeholder et virkningsløst stof).