Sneen er smelte og det er tid til at komme ud at løbe i naturen igen. Det er også den tid på året, hvor mange er parat til at skifte løbeskoen ud. Og netop, at finde den helt rigtige løbesko være lidt af en opgave.

Men hvis du følger nedenstående 4 gode råd, i jagten på nye løbesko, så er du rigtig godt på vej.

1. Kend din løbestil

Du skal altid sørge for at få grundig vejledning, inden du køber nye løbesko. De fleste har enten en neutral løbestil, hvor de lander lige på foden eller en pronerende stil, hvor de falder indad på foden, når de løber. Så få kigget din løbestil efter på et løbebånd med videokamera. De fleste butikker med speciale i løbesko tilbyder dette.

2. Vælg sko der store nok, men ikke for store

Din fod udvider sig når den bliver varm, så det er vigtigt at der er plads til dette. Men det betyder ikke nødvendigvis at du skal købe dine løbesko for store. Det kan fører til at skader. Men prøv evt. at finde nye sko, efter arbejde hvor du har haft sko på hele dagen og dine fødder er varme.

3. Vær opmærksom på at producenterne hele tiden fornyer deres sortimen

Mange sværger til samme mærke og model i løbesko år efter år. Men det er vigtigt at holde sig for øje, at roducenterne hele tiden fornyer deres sortiment, så den model, der passede til dine behov sidste år, kan være den forkerte model til dig i år.

Nike og New Balance er f.eks. på vej væk fra, at deres sko skal have meget støtte og antipronation. Mens. Asics og Adidas ikke har bevæget sig helt så meget i den retning.

4. Løbesko holder ikke evigt.

Over tid mister selv de bedste løbesko deres evne til at stødabsorbere og støtte. Det er derfor en rigtig god idé at skift skoene, når de runder 1000 km. Det er tilgengæld en dårlig idé, at skifte sko fra den ene dag til den næste. Løb i stedet hver anden tur i de nye sko og hver anden i de gamle, i en overgangsfase. På den måde vænner dine fødder sig gradvist til de nye sko.