svedig tr+ªningAt vælge den rigtige boksepude kan være forvirrende og en større proces, især hvis du er nybegynder indenfor feltet. Vi har sammen med boksepude.dk fremsat en række tips, som du kan bruge når du skal ud og købe din første boksepude. Nedenunder finder du et skema som du nemt kan benytte til at vælge den rigtige boksepude, blot ved oplysninger omkring din egen vægt og højde. Herudover har vi sammensat en række tips, som kan være med til at gøre dit køb af boksepuden endnu lettere. I denne guide vil vi kun have fokus på boksepuder, og således ikke de små bolde kendt under navnet boksebold/speedbags (som disse). Vores anbefale vil altid være, at man starter ud med en boksepude, da denne giver bedre træning til hele kroppen, er lettere at gå til samt giver mulighed for variation.

Hvis vi starter med boksepuden så er hovedreglen, at den anbefalede vægt af bokseposen skal være ca. halvdelen af din kropsvægt. Dette kan du altid bruge som udgangspunkt i købet af din boksepude, men benyt skemaet herunder til at gøre det perfekte køb af boksepude.

Kropsvægt og valg af boksepude

< 60 kg. = 27 kg. boksepude

61 – 72 kg. = 36 kg. boksepude

72 kg. > = 45 kg. + boksepude

Dette betyder således, at hvis du vejer 65 kilo, så skal din boksepude veje 36 kilo. Er du i overgangen imellem disse tre opdelinger, så skal du tænke på din fremtidige vægt. Er du pt. ved at gennemgå et vægttab, så skal du købe den mindste af de niveauer du står i, men er du ved at tage på i styrke, så skal du tage den tungeste af disse.

Højde og valg af boksepude

< 162 cm = 27 kg. boksepude

163 – 179 cm = 36 kg. boksepude

180 cm > = 45 kg. + boksepude

Det kan sagtens være, at disse to skemaer ikke giver dig svaret på, hvilken boksepude du skal vælge, da de kan give dig forskellige svar. F.eks. hvis du er høj og spinkel af bygning, så kan det være at højden siger 45 kg. men vægten siger 36 kg boksepude. I dette tilfælde er det vigtigt at gå efter vægten. Højden bliver ofte kun et problem, hvis du skal sparke meget på boksepuden.