bicepsDe fleste med ønsket om større arme, har prøvet denne klassikker og det er en glimrende øvelse. Men der er også en øvelse hvor “loddesygen” mange gange overvinder fornuften. Hvis du vil have fuldt udbytte, at denne øvelse, så gør du klogt i at undgå følgende typisk fejl.

 

1. Overstrække albuerne

Du bør som regel forsøge at køre fuldt bevægeudslag, men dog ikke mere end at du stopper et par grader, før leddet er kommet helt ud i yderpositionen. De sidste centimeter skal vægten bremses langsomt, så du ikke bare lader stangen falde.

 

2. Stå på overstrakte knæ

Når du står på helt strakte ben, kommer du nemmere til at svaje for meget i lænden. Desuden kan man ikke så nemt justere balancen under øvelsen. En let bøjning i knæene og en let spænding i mavemusklerne gør, at du bedre kan passe på ryggen.

 

3. Have for bredt fat i stangen

Især i den bøjede (flekterede) position bliver albueleddene udsat for et vrid, som ikke er sundt i det lange løb. Normalt bør du ikke have bredere fat end skulderbredde.

 

4. Løfte skuldrene

Hvis du løfter skuldrene, kommer du til at stå og spænde statisk i nakkemusklerne på en måde, der kan udvikle sig til et hold i nakken. Forsøg at holde skuldrene i deres naturlige afslappede position.

 

5. Svinge med vægten

Dette er den absolut klassiske fejl ved træning af biceps. Det gør selvfølgelig, at du kan tage et par gentagelser mere end normalt. Til gengæld risikerer du et hold i ryggen, uden at du har fået belastet dine biceps effektivt.