Af Morten Engsig Christensen

Fedme er ikke længere bare et problem blandt befolkningsgrupper der har kortere eller slet ingen uddannelse. Den tidligere tyske kansler Helmut Kohl slider, trods det at han har svaret på vejen ud af sin overvægt, med fedme.

Berliner Morgenpost har i en artikelserie inviteret en kendt person på gåtur rundt i Berlin. Da turen kom til tidligere Kansler Kohl, måtte avisen fravige dens ”princip” – Kohl kunne på grund af kraftig overvægt, ikke klare gåturen.

Den 76-årige Helmut Kohl, der i perioden 1982-1998 var Kansler i Tyskland måtte for første gang offentlig erkende sin fedme ”Jeg har et stort problem med knæskallerne og med leddene”, udtalte Kohl der i sin tid repræsenterede De Kristelig-demokrater.

”Det at rejse sig op samt at gå op ad trapper, ja, selv at spadsere er vanskeligt for mig. Nu hævner den kendsgerning sig, at jeg ikke ligefrem lider af undervægt. Alle de læger jeg har konsulteret, råder mig fra operation. Jeg forsøger at lindre smerterne med klassiske midler som motionscykling og træningsøvelser i vand”.

Kohl hævder selv at han ikke har brug for stok og konstatere ”Øvelserne har allerede hjulpet”.

At en kvinde igen har svaret på livets mest simple, men samtidig komplicerede spørgsmål, må vi alle igen konstatere ”Min kone har ofte advaret mig – hvad du spiser for meget, vil du på et tidspunkt bittert fortryde”, fortæller en kraftig overvægtig Kohl.