Overvægtige og fede kvinder har flere komplikationer under graviditet og fødsel end normalvægtige.

Ved en undersøgelse, hvor man så tilbage på, hvordan graviditet og fødsel var forløbet for lidt under 800 kvinder, var der markant flere igangsættelser hos de overvægtige og fede end hos de normalvægtige.

Endvidere havde de fede og de overvægtige en markant højere forekomst af kejsersnit (eks. pga. sædestilling eller bækkenbundkomplikation).

Raten for kirurgisk indgreb var 9% for de normalvægtige, 19% for de overvægtige og 24% for de fede; altså næsten en femtedel af de overvægtige og næsten en fjerdedel af de fede måtte under kniven! Forskerne havde også undersøgt eventuelle forskelle i livsstil, som kunne tænkes at have indflydelse på de nævnte forskelle.

Men hverken ægteskabelig status (gift/samboende/alene), tobaksforbrug eller tidligere antal fødsler havde betydning for resultatet. Eksempelvis vil fede oftere føde børn over 4 kilo, hvilket kan afstedkomme kraftige blødninger på mere end 1 liter.

Disse store børn er endvidere en mulig forklaring på, at de overvægtige og fede hyppigere måtte opereres. I undersøgelsen blev overvægtige defineret som havende et BMI på 26-30, og de fede med et BMI på over 30.

Resultaterne af undersøgelsen skal ses i sammenhæng med, at vi bliver flere og flere, der vejer alt for meget, og når først man er konstateret gravid, er det faktisk for sent at gå på slankekur.

Under en hård slankekur danner kroppen nogle stoffer, der kan være skadelige for fostret, så hvis I tænker på en familieforøgelse, så sørg for at brænde nogle kilojoule af inden.