shutterstock_83569246Et rigtig godt spørgsmål jeg får stillet alt for ofte. Er kosttilskud nødvendigt? Er det virkelig nødvendigt at bruge penge på kosttilskud når man kan få en sund og varieret kost uden brug af kosttilskud. Vi tager diskussionen op på Fitnews.dk

Hvorfor tage kosttilskud

Folk tager kosttilskud af mange forskellige grunde. Nolge tager kosttilskud for at opnå et decideret vægttab, andre tager kosttilskud som en hel livsstil og så er der os der tager kosttilskud for at få det mest optimale ud af træningen. Men er kosttilskud nødvendigt eller er det bare spild af penge?

Dårlige sider af kosttilskud

Hvilke dårlige sider er der af at tage kosttilskud? Jo, de fleste, og nu siger jeg ikke alle, men de fleste kosttilskud fremstilles industrielt og det kan medføre nogle negative ting. Blandt andet indeholder mange kosttilskud tilsætningsstoffer.

Tilsætningsstofferne er med til at give smag, konsistens og farve. Du kan sagtens finde kosttilskud uden tilsætningsstoffer, det er intet problem, men i og med at flere tusinde danske fødevarer alligevel indeholder tilsætningsstoffer, kan jeg ikke umiddelbart se problemet i at kosttilskud indeholder tilsætningsstoffer. Tilsætningsstoffer i kosttilskud er ikke værre end andre produkters tilsætningsstoffer

Positive sider af kosttilskud

Kosttilskud er skal, som ordet antyder, helst bruges som et tilskud. Altså et tilskud til din træning. Vil du have det optimale ud af din træning kan kosttilskud være nødvendigt.

Kosttilskud er billigt

Kosttilskud er på ingen måder dyrt, faktisk er kosttilskud billigt. Lever du af weight gainer for eksempel, og du dyrker omkring 1 times sport dagligt, vil du kunne leve for omkring sølle 50 kr om dagen, og det må siges at være ganske billigt.

Kosttilskud er nemt

En anden grund og formentlig den vigtigste grund til at kosttilskud er nødvendigt er at det er nemt. Det kan være meget bøvlet for mange af os at have en portion mad med tilstrækkelig protein og kulhydrat med i fitnesscenteret som samtidig skal være sundt og afbalanceret.

Med en bøtte proteinpulver kan du hjemmefra blande din proteinshake som kan ligge klar i tasken så du kan få din proteinshake lige efter din træning og dermed få det mest optimale ud af din træning

Kosttilskud giver dig psykisk og fysisk boost

Det skal ikke være nogen hemmelighed at kosttilskud giver et psykisk boost. Du ved du tager kosttilskud og din træning kommer automatisk til at gå bedre. Derudover giver kosttilskud også et fysisk boost. Med kosttilskud kan du tilrettelægge din hverdag nemt, billigt og klogt så du får det mest optimale ud af din træning.

Kosttilskud er nødvendigt

Vil du have det mest optimale ud af din træning og har du ikke kokke til at lave mad til dig klar til at indtage lige efter træning, bør du tage kosttilskud. Hvorfor ikke tage kosttilskud? Der var nogle få negative sider, men i forhold til alle de positive sider der er ved at tage kosttilskud, er det klart at det kan betale sig.

Det er noget du selv skal overveje – det er ikke nødvendigt for alle, og man kan komme langt uden kosttilskud, men kosttilskud er nødvendigt for dig der vil have det absolut bedste ud af din træning.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.