Mange af os der dyrker idræt vil gerne blive bedre til vores disciplin. Nogle løber, nogle spiller badminton og andre styrketræner. Der er mange forskellige idrætsgrene og der kan man så spørge sig selv, om man vil have en personlig træner.

Hvordan kan en personlig træner hjælpe dig?

En personlig træner har mange forskellige funktioner og de har vidt forskellig baggrund. Nogle personlige trænere er veluddannede og kan alt teorien. De ved hvad der sker i kroppen, hvordan maden optages og forbruges som energi. Det er en type af personlig trænere. Den anden type personlige trænere kommer ud fra det virkelig liv. Et eksempel kunne være en løber, der tidligere har løbet marathon og løbetrænet meget som nu gerne vil hjælpe andre løbere med at blive bedre til deres disciplin.

Hvilken type personlig træner er bedst?

Det er svært at sige hvilken type personlig træner, der er bedst. De to typer har forskellige forudsætninger for at være vejledere for dig. Generelt kan man sige, at du som person helst skal føle dig tryg ved din personlige træner. En personlig træners primære opgave er at motivere dig til at træne hårdere eller mere korrekt. Er det for dig motiverende at din træningsvejleder ved hvordan musklerne arbejder, skal du vælge personen med uddannelse inden for faget.

Råd til at finde en personlig træner

Din personlige træner skal først og fremmest helst være en person du ikke har nogle relationer til. Du kan finde tusindevis af personlige trænere på nettet. I fitness dk reklameres der meget for personlig træning, og det kan være en fordel for dig som ny inden for eksempelvis fitnessverdenen.

Men er en personlig træner nu også nødvendig?

Det afhænger igen af dig som person. For nogle mennesker kan det være meget motiverende at have en personlig træner. For andre er det ikke pengene værd. Prisen på en personlig træner varierer meget, og det kan derfor være en rigtig god ide at udforske markedet, især på nettet, for hvilke muligheder der er. Fitnesskæden SATS tager eksempelvis 495 kr pr time. Det er en meget normal pris for en personlig træner. Det kan for nogle virke som mange penge, og har du det sådan, er det ikke noget du skal bruge tid på. En god træningsmakker kan udfylde stort set de samme behov som en personlig træner.

Overordnet set er det noget du skal gøre op med dig selv. Har du brug for ekstra motivation, kan det være en god ide med en personlig træner, men det er langt fra alle, der vil føle de får noget for pengene. Du kan eventuelt prøve dig med 1 time, og se om det er noget for dig.

 

Denne artikel blev første gang publiceret i maj 2010. Denne version er omskrevet og opdateret i forhold til den oprindelige artikel, der også har været publiceret her på siden. – Redaktionen