De seneste år har vi set en stor tendens til, at både professionelle og amatører starter en trænings-/fitnessblog for enten, at lære fra sig eller holde en form for dagbog, hvor man selv og andre, kan læse omkring udviklingen. Derfor har vi sammen med Lavblog.dk sat os for, at se på fænomenet.

yoga rejse

Hvorfor laver folk trænings- & fitnessblogs

Der kan ses forskellige grunde til, at folk laver en blog, som ofte opdeler sig i to. Den ene del ønsker at benytte bloggen som motivation, for på denne måde at holde sig i gang med træningen. Dette giver også god mening, da det er svært at stoppe/springe en træning over, hvis man allerede har fortalt offentligt omkring dette. Endvidere er det også svære at bryde et løfte overfor en selv, når det er kommet på skrift.

Den anden type af blogs, er folk som ønsker at lære fra sig, og evt. skabe et omdømme igennem bloggen. Dette kan både være professionelle, som ønsker at arbejde som personlig træner, eller amatører, som blot ønsker at dele ud af den viden de har opbygget igennem deres egen træning (indtjening kan dog også være en drivkraft for denne gruppe).

Er det en positiv udvikling for Danmark?

Diskussionen kan nemt komme, om dette er en positiv udvikling for Danmark, da der bliver langt imellem de rigtige eksperter, men endnu værre, at der nemt kommer en hav af forkerte træningsinformationer.

cirkeltr+ªningF.eks. kunne det tænkes, at man fandt forkert information på én fitnessblog og ikke den rigtig her på Fitnews.dk, og samtidig at denne træningsinformation var skadende for ens træning! Dette er den situation som vi kan frygte, men dog ikke ser særlig alvorlig, da dette også har fundet sted inden introduktionen af de mange blogs, hvor folk blot stødte på disse misinformationer i magasiner, bøger eller personligt. Vi har en forhåbning omkring, at folk kan benytte deres kritisk sans og være kildekritisk når de finder informationer på diverse blogs på nettet.

Skal du hoppe med på bølgen?

Hvis du mener du har noget at byde på, så kan en trænings-/fitnessblog være en mulighed for dig, hvis blot du er bevidst omkring det ansvar som er på dine skuldrer. Det er forholdsvist nemt at lave en blog, og du kan gøre det nemt ved at følge guiden ovre på Lavblog. Kort fortalt, så skal du blot finde det rigtige navn, købe dette samt webhotel, installere et CMS og efterfølgende skrive din blogindlæg. Det svære element kommer ikke i selve aspektet med at lave en blog, men derimod med at fylde denne med det gode indhold.