shutterstock_121286647Når man lige har trænet, er det så vigtigt at indtage proteiner? Dette spørgsmål er især populært i styrketræningens verden. Men er det så nødvendigt? Lad os kigge nærmere på det.

Når man lige har trænet, lad det være løb eller en anden sport, så er musklerne klar til at modtage næring. Mange kalder dette for ”Window of opportunity”. Det betyder, at ca. op til en time efter du har trænet, er musklerne ekstra klar til at optage næring. Dvs. at flydende og alt andet hurtig optagelig næring er en velkommen ting. I styrketræningens verden er det protein der siges at være kongen, da det er det der bygger store og stærke muskler. Protein pulver kan især gå lige i blodet. Mange spiser også tun og drikker kakao lige efter træning.

Spørgsmålet er så, er det vigtigt? Både ja og nej. Jeg tror personligt, at det helt sikkert gør en forskel. Spørgsmålet er blot, hvor stor denne forskel egentlig er. Om jeg spise måltidet LIGE efter træning, eller om jeg venter 2 timer gør nogen stor forskel, er en spændende tanke. Forskellen er måske så lille, som 1grams forskel på hvor meget man tager på i vægt. Dvs. at du måske skal stresse over at få noget protein efter træning op til 1000gange, før du blot har fået et kg. ekstra vægt for besværet. Omvendt kan det være, at det betyder alfa og omega. Dette er jeg personligt dog meget i tvivl om.

En hel anden snak er placebo effekten. Hvis man føler, man bliver stærkere og har det godt med at indtage en ko lige efter træning, så er det da klart noget jeg vil anbefale. Mange gode placebo effekter (om der så sker noget eller ej), kan hjælpe en med at holde motivationen oppe. Det vigtigste er trods alt, at man når sit mål før eller siden og ikke giver op. Hvad end der for en til at fortsætte er såmænd lige meget.

Du kan prøve dig frem. Min personlige erfaring er, at det føles godt at indtage meget efter træning. Måske endda med resultater. Nogle overdriver dog, og bliver fede i stedet. Hvad end dine mål er, så gør det rigtige, men også det der føles godt. Begge dele vil hjælpe dig mod målet.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”