En britisk undersøgelse viser, at mænd, der har orgasme 3 gange eller mere om ugen, har 50% færre hjerteproblemer og slagtilfælde end mænd, som havde mindre regelmæssig sex.

Umiddelbart ser det ud, som om konklusionen her er, at du kan elske dig sund. Men faktisk er konklusionen lige omvendt. Det er, fordi disse mænd har et godt helbred, at de får så meget sex. Den måde, du lever på, har altså direkte indflydelse på, hvor god og hvor hyppig sex, du har. Her er 3 strategier til sundere og bedre sex.

Motion: Dyrker du masser af motion, forbedrer det din blodgennemstrømning og får arterierne til at producere nitrogenoksid, der bogstavelig talt er den mandlige erektions livsblod og med til at vække lysten til live. Derudover er kroppen generelt ekstra følsom under træning på grund af endorfinproduktionen, som også spiller ind på sexlysten. Så skulle du føle dig vellysten lige efter træning, har du forklaringen her. Endelig giver en veltrænet krop et ekstra boost på selvtillidskontoen, som også er med til at fyre op under erotikken.

Sund kost: Kosten spiller også en væsentlig rolle for din seksuelle sundhed. Dårlig mad er blandt andet med til at forhøje blodtrykket og forhindre blodet i at nå frem til sit vigtige bestemmelsessted (penis, hvis der var nogen, der skulle være i tvivl) og har dermed negativ effekt på den erektionelle kvalitet. En seksuelt fremmende kost består af madvarer, som er godt for hjertet, såsom frugt og grønt, fiberrige fødevare, flerumættede fedtsyre, magert kød og masser af vand. Så snup en ekstra gulerod, hvis du vil imponere på lagnet.

Stress af: Generelt har vi mindre lyst til sex, hvis vi er stressede, bekymrede eller kede af det. Men det er ikke kun selve stressreaktionen, der spolerer fornøjelsen. Tager du nogen form for medicin i forbindelse med stress, kan stofferne i medicinen også ødelægge lysten, selvom du føler, at du har det bedre rent stressmæssigt. Derfor gælder det om at kunne håndtere stress og tage hånd om sig selv i travle perioder, så stressen ikke kommer til at dominere dig og dit sexliv.