Hver tiende cykel solgte cykel er i dag en elcykel, og specielt de yngre lader cyklen erstatte bilen.

Hver tiende cykel er i dag en elcykel, det viser tal fra Danske Cykelhandler, der samtidig også afslører at salget af elcykler er fordoblet fra 2014 til 2015. Et tal der afslører at elcyklen i dag ikke længere er forbeholdt ældre mennesker.

Elcykler sælger bedre end nogensinde bekræfter Kristoffer Moehrdel fra Smartcykler.dk, som det seneste år har oplevet en kraftig vækst i salget af elcykler. Det er især de nye modeller, hvor man ved første øjekast ikke kan se at det er en elcykel der oplever den største vækst. ”De nye elcykler ligner ganske almindelige cykler, netop fordi at motorerne er blevet mindre og ofte er skjult ved pedalerne.

Selvom mange nok vil betegne en elcykel som værende snyd set med motionsbriller på, forholder det sig måske ikke sådan. Nyere elcykler har en gennemsnitlig rækkevidde på over 80 km pr opladning, og giver i stedet muligheden for længere ture, og mere sjov i skoven på fx en el mountainbike, og dermed en potentiel federe oplevelse.

En anderledes genoptræningsmulighed

Der ud over tjener elcyklen sig også en fremragende genoptræningsmulighed. Idet at en elcykel hjælper dig, belaster den fx også dine knæ meget mindre, hvilket betyder at hvis du som mange andre har problemer med dine knæ eller har haft en knæskade, kan en elcykel hjælpe dig hurtigere tilbage da den aflaster knæet i en større grad, præcis som man ser professionelle atleter bruge anti-tyngdekrafts løbebånd, som ved hjælp af dette kan reducere kropsvægten og dermed kroppens belastning. Og i samme stil kan en elcykel hjælpe dig hurtigere tilbage til en almindelig hverdag uden skavanker.

Flere folk vælger at købe en elcykel frem for bil nummer to

”Elcykler sælger bedre end nogensinde før, og i dag er det ikke kun ældre mennesker der køber en elcykel, vi ser en stigende efterspørgsel også blandt de yngre som vil have en mountainbike eller en citybike med motor. Og i dag handler det mere om funktionaliteten i en elcyklen.

Smartcykel.dk har da også taget konsekvensen af dette, og tilbyder nu deres kunder at kunne få en gratis prøvetur på hvilken som helst elcykel de har i deres store sortiment. Tilbuddet går i alt sin enkelthed ud på at smartcykler.dk sender en mand ud til kunden på et tidspunkt som passer dennes, og giver råd og vejledning inden et muligt køb.

Har du lyst til at læse mere og se sortimentet af elcykler, kan du finde smartcykler.dk HER.