Til september starter to voksne mænd på noget af et eventyr. De skal cykle fra San Francisco til New York – på tværs af USA.

5.235 km på 4½ uge, hvilket svarer til omkring 200 km dagligt med 3-4 indlagte hviledage. Det er små 2.000 km længere end ”verdens hårdeste cykelløb” Tour de France, og de kører uden følgebiler, soignørs, massører, mekanikere osv.

 

65-årige Peter Møller har altid drømt om at køre denne tur. Efter en kræftsygdom blev den drøm forvandlet til at være nr. 1 på hans bucketliste. Skulle det være, skulle det være nu! Ved et tilfælde nævnte han sin drøm for 58-årige Erik Bergmann, der efter en arbejdsulykke og mange års smertehelvede igen var fit for fight. Og Erik havde kun havde én kommentar: ”Hvornår skal vi afsted?”

 

Idéen blev godt modtaget af familie og venner, og undervejs har flere moteller på ruten tilbudt duoen overnatninger. Især ankomsten til ”danskerbyen” Elk Horn i Iowa ser de frem til, for her har såvel borgmester Stan Jens og Museum of Danish America tilbudt værterskab. Når de efter planen ankommer til New York den 17. oktober, så vil de have cyklet igennem 12 stater, kørt 5.235 km og 25.282 højdemeter.

 

Allerede i planlægningsfasen blev duoen enige om at cykle for et godt formål. Nemlig Kræftens Bekæmpelse. Der er oprettet en doneringsside hos “Træd Til”, Kræftens Bekæmpelse, hvor alle har mulighed for at byde ind med et enkeltstående beløb eller f.eks. et beløb for hver kørt kilometer.

Se mere på: www.cancer.dk/traedtil/hjaelperytter/vis/usa-pa-tvaers-pa-cykel-2016/