Træning er godt for rigtig mange ting, men når det kommer til forkølelse, influenza eller lignende kan du ikke arbejde dem væk i træningscenteret.

Din krop kan nemlig ikke svede vira ud under træning. Faktisk arbejder dit immunstystem langt bedre, når det ikke er stresset.

Moderat træning kan hjælpe med at booste dit immunsystem og dermed øge chancerne for, at du ikke skal ned og ligge i vinterens løb med 40 i feber og snot ud af næsen.

Derimod kan fysisk krævende træning, hvis du allerede er syg, forringe dit immune system i flere timer og dermed gøre din sygdom værre.

Når du så begynder at få det bedre igen, så giv lige din krop nogle ekstra dage til at komme sig, inden du farer ned i motionscenteret. 3-4 dage efter en ordentlig forkølelse og mindst en uge efter influenza.

Har forkølelsen først sat sig, er der ikke noget at gøre andet end at ligge ned og vente på, at du kommer på ret køl igen. Når du igen er rask og klar til at genoptage din træningsrutine, så praktiser 50%-reglen.

Det vil sige, at du skærer din sædvanlige træningstid ned til at det halve og reducerer din intensitet, indtil du har genvundet din fulde styrke og udholdenhed.