Ny forskning viser, at et jævnt forbrug af rødvin hjælper dig til vægttab.

Høre du til en af dem der godt kan lide at nyde glas rødvin om aften, så er der godt nyt. En stor amerikansk undersøgelse som er foretaget af den medicinske undervisningsleder på Brigham and Women’s hospital i Bosten, Lu Wang, konkluderer, at kalorier fra alkohol har mindre betydning for vægten end kalorier fra andre slags mad og drikkevarer.

Omkring 38 % af kvinderne i undersøgelsen drak aldrig alkohol, det viste sig, at de i gennemsnit havde taget mere på, end kvinderne, som jævnligt drak et glas rødvin eller 2.

De kvinder, som drak mellem 15 og 30 gr. alkohol om dagen, havde næsten 30 % mindre sandsynlighed for at blive overvægtige, sammenlignet med dem, som ikke drak alkohol.

Selv om man ikke helt kan forklare, hvorfor afholdskvinderne tager mere på, tyder der på, at leveren udvikler et separat stofskifte-system hos kvinder, der drikker jævnligt. Det betyder, at når alkoholen nedbrydes, så omdannes den overskydende energi primært til varme i stedet for fedt.

Når det er sagt, så er det vigtigt at påpege, at man ikke bare kan drikke alt slags alkohol. De kvinder, der havde drukket rødvin, havde nemlig taget mindre på end de kvinder, der havde drukket øl eller spiritus.

Derudover siger chefdiætist Lisa Bolting, at det først og fremmest handler om kalorier.

”Selv om noget tyder på, at kvinder på længere sigt lettere holder vægten med et mindre indtag af daglig rødvin, er der ingen tvivl om, at når det handler om at tabe sig og komme i nærheden af sin ønskevægt, tæller din krop først og fremmest kalorierne.”

Lisa Bolting kommer til slut med en påmindelse om, at selv om det kan være skægt at eksperimentere med lidt alkohol I dagligdagen, så er det vigtigt, at du passer på mængderne, især fordi bare en genstand om dagen hurtigt øger risikoen for en række kræftsygdomme. Så husk, vin er godt for dig som kvinde, så længe ikke drikker mere end 14 genstande om ugen.

Kilde Østrogen