teHvid te er den type te, der bearbejdes mindst af de fem overordnede tetyper (sort te, rød te, oolong te, grøn te og hvid te. Derfor beholder hvid te flere af de sunde vitaminer, mineraler og antioxidanter, der findes i de planter, som danner basis for alle disse tetyper.

Grøn te har længe været i fokus, når det kom til te og sundhed, men hvid te har mindst lige så mange gode egenskaber at byde på, som dens grønne søster. For eksempel får du særligt mange antioxidanter i din hvide te – og det er der god grund til at glæde sig over, for antioxidanterne beskytter kroppen mod de såkaldte frie radikaler, der blandt andet forårsager udviklingen af kræft.

Desuden har den hvide te ifølge nogle studier evnen til at dæmpe feber – en god grund til at overveje at skifte kamilleteen ud med en kop hvid te næste gang du ligger i sengen med influenza.

Drik en kop hvid te hver dag

Men den hvide te kan også bruges til helt almindelige hverdagsrutiner, der hverken handler om af forebygge kræft eller dæmpe feber. For eksempel kan den hjælpe til at stimulere fordøjelsen og bringe balance i dit system. Desuden er en god kop hvid te hver aften efter aftensmåltidet er en god måde at få lidt at sidde at hygge med, der er helt uden kalorier og koffein.